instagram iki faktörlü kimlik doğrulama nasıl kapatılır

İnstagram iki faktörlü kimlik doğrulama nasıl kapatılır

İnstagram iki faktörlü kimlik doğrulama nasıl kapatılır sorusu özellikle bu güvenlik aşamasını başarıyla geçemeyenler tarafından merak ediliyor. Günümüzde artık birçok uygulama ekstra güvenlik uygulamalarına başvuruyor ve bu doğrultuda çok aşamalı kimlik doğrulama sistemleri devreye giriyor. Aslında oldukça basit olan iki aşamalı güvenlik önlemleri bazı durumlarda kullanıcılara ciddi bir sorun olabiliyor. Bazen cep telefonuna gelecek mesajlar gecikebiliyor veya güvenlik kodunuzu girmek için verilen süre geçilebiliyor. Bu gibi durumlarda kullanıcılar haklı olarak İnstagram iki faktörlü kimlik doğrulama nasıl kapatılır konusu hakkında araştırmalar yapıyor.

İnstagram İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Kapatma

İnstagram iki faktörlü kimlik doğrulama nasıl kapatılır sorusuna yanıt ararken bu güvenliği devre dışı bırakarak hesabınızı güvelik açığı riskini daha da artırabileceğinizi bilmeniz gerekir. Güvenlik konusunda yaşanacak birçok ciddi sorunu engelleyen İnstagram iki aktörlü kimlik doğrulama nasıl kapatılır hep birlikte bakalım;

  • İnstagram’a giriş yapın.
  • Hesabın Ayarlar sayfasını açın.
  • Güvenlik Kodu Gereksin yazılı bölüme ilerleyin.
  • Kapat butonuna tıklayarak iki faktörlü güvenlik sistemini devre dışı bırakın.

iki faktörlü kimlik doğrulama nasıl kapatılır sorusuna çözüm bulduktan sonra artık İnstagram’a direk şifre ile giriş yapmanız mümkün olur. Giriş esnasında sizden istenecek SMS mesaj onayı devreden kalkar. Basit bir şifre ile uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

İnstagram Uygulamasını Güvenli Kullanmak

iki faktörlü kimlik doğrulama nasıl kapatılır sorusu 2FA sistemini reddedenler tarafından araştırılıyor. İki aşamalı güvenlik sistemi birçok kullanıcı tarafından ekstra güvenlik olarak görülüyor. İnstagram’a acele bir şekilde girmesi gerekmeyen kullanıcılar giriş sırasında iki aşamalı güvenlik sistemine onay veriyor ve ekstra güvenli koşullarda hesaplarını kullanıyor.

İnstagram İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Sistemi Çalışmıyor

İnstagram iki faktörlü kimlik doğrulama nasıl kapatılır sorusuna yanıt ararken bu uygulamanın çalınmadığı konusuna da değinelim. İki faktörlü güvenlik kilidi bir kez İnstagram’a girdikten sonra sizden tekrar kod istemez. Bu kodun tekrar karşınıza çıkması için uygulamadan Hesabı Kapat seçeneklerine tıklayarak çıkmanız gerekir. Oturumu kapatmadığınız durumlarda İnstagram ekranı kapattığınızda bile arka planda çalışmaya devam eder. Siz iki faktörlü güvenlik kilidinin çalışmadığını düşünürsünüz ancak sistem komple kapatıldığında, tekrar giriş anınızda güvenlik şifre sistemi tekrar devreye girecektir.

Tiktok İndirmek ve kullanmak için ipuçları makalemiz ile devam etmek isterseniz buraya tıklayın..

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...