bilgisayar gereksiz dosyaları silme

Bilgisayar Gereksiz Dosyaları Silme Nasıl Yapılır?

Bilgisayarınız da yer alan haddinden fazla gereksiz dosya, bilgisayarınızın yavaşlamasına, takılmasına ve donmasına sebebiyet verebilir. Bilgisayar gereksiz dosyaları silme işlemi sayesinde, bilgisayarınızı hızlandırmanız mümkün. Gereksiz ve işe yaramayan dosyaları bulmanız için bazı programlar da mevcut.

Programın ekstrasında, gereksiz dosyaları kendinizde tespit edebilirsiniz. Her iki yöntem için de nasıl ilerleyeceğinizi adım adım sizlere aktaracağız. Bilgisayar gereksiz dosyaları silme programları bilgisayarınızı hızlı çalıştıracak.

Manuel Olarak Bilgisayar Gereksiz Dosyaları Silme Nasıl Yapılır?

Bilgisayarınızda Windows’unuzun kurulu olduğu yerel diske girin. Program files isimli dosyayı bulun ve tıklayın. İçerisinde yer alan, Windows’un kendisine ait olmayan ve de kullanmadığınız programları tespit edip silin. Bu işlemi gerçekleştirirken Windows klasörü altından herhangi bir dosya silmediğinize emin olun. (Silme işleminden sonra çöp kutunuzdan da sildiklerinizi tamamen silmeyi unutmayın. Kalıcı olarak silme için shift + del komutunu da kullanabilirsiniz.)

Bilgisayar gereksiz dosyaları silme işlemi için Denetim Masası’nı da kullanabilirsiniz. Denetim masasına girmek için, arama çubuğuna “Denetim Masası” yazmanız yeterli olacaktır. Denetim masasından ise Program Ekle veya Kaldır menüsüne giriş yapın.

Program ekle ve kaldır menüsünden, daha önceden yüklemiş olduğunuz fakat şu an kullanmadığınız programları kaldırın. Silme işlemi esnasında, programı daha önceden kendinizin yüklediğine emin olun. Çünkü programı siz yüklemediyseniz, silmeye çalıştığınız program bilgisayarınızın driverı bile olabilir. Driverı silerseniz, bilgisayarınızın çalışmasını sıkıntıya sokarsınız.

Otomatik Olarak Program Yardımıyla Bilgisayar Gereksiz Dosyaları Silme

Bilgisayarınızı hızlandırmak için gereksiz dosyaları kaldırırken bu amaca uygun olarak oluşturulmuş yazılımları da kullanabilirsiniz. Bilgisayar gereksiz dosyaları silme programı;

1)     CCleaner

İlk olarak, CCleaner programından bahsetmek istiyoruz. Kendisi bilgisayarınızda bulunan gereksiz dosyaları silebilen bir program. Bu gereksiz dosyalar arasında, göz atma verileri dahi var. Program iyi bir analiz yaparak gereksiz dosyaların tespitini yapıyor.

Program, ücretli ve ücretsiz olmak üzere 2 şekilde kullanıcıya hizmet veriyor. Yaptığı iyi analizlerin tamamından faydalanmak için, ücretli olan sürümü deneyimleyebilirsiniz.

2)     Avast Cleanup

Kolay kullanıcı arayüzüne sahip olan Avast Cleanup ile de güzel biçimde bilgisayarınızdan gereksiz dosyaları kaldırabilirsiniz. Bilgisayar gereksiz dosyaları silme Avast Cleanup ile oldukça kolay. İnternet tarayıcılarınızda yer alan verilerinizi de oldukça hızlı biçimde silebilirsiniz.

Programın ücretsiz sürümü yok fakat ücretsiz deneme süresi programda mevcut. Dilerseniz, ücretsiz deneme sürümünde de tüm ihtiyaçlarınızı Avast Cleanup ile giderebilirsiniz.

3)     Advanced Systemcare

Alanında oldukça başarılı olan, gereksiz dosyaları kaldırdıktan sonra, bilgisayarınızı optimize hale getiren bir program. Bilgisayarınızın verimini arttırmak istiyorsanız, bu programı kullanmanızı sizlere tavsiye ediyoruz.

Program, bilgisayarın başlangıçtan itibaren optimizasyonunu yaparak gereksiz dosyalar, gereksiz kısa yolları ve benzeri sorunları düzeltiyor.

4)     Windows Disk Temizleme ve Dahili Windows 10 Temizleyicisi

Bilgisayarınızın yavaşladığını düşünüyorsanız, gerekli temizlik işlemlerinize Windows’un kendi sunmuş olduğu olanaklar üzerinden de başlayabilirsiniz. Bilgisayar gereksiz dosyaları silme işlemi için ücretsiz olan Windows 10 temizlemeyi kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda, tamamen silmek istediğiniz diskiniz mevcutsa Windows Disk Temizleme seçeneğinden de yararlanabilirsiniz.

Gereksiz dosyaları silme haricinde ekstra bilgisayar hızlandırma önerileri de sitemizde mevcut.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...