Youtube Shorts ile Para Kazanılır Mı

Youtube Shorts nasıl para kazanılır?

Geçtiğimiz aylarda Youtube yeni özelliği ile ön plana çıktı. Shorts yani kısa videolar özelliği kullanıcı sayısını her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Youtube Shorts özelliğini kullanan insanların ise en merak ettiği sorulardan bazıları da Youtube Shorts nasıl para kazanılır? ve Youtube Shorts para kazanma hakkında oluyor. Bu makalemizde ise Youtube’nin yeni özelliği olan Shorts ile para kazanılır mı veya nasıl para kazanılacağı hakkında bilgi vereceğiz.

 

Youtube Shorts ile Para Kazanılır Mı?

Youtube platformun üzerinde paylaştığınız, 16:9 (dikey) boyutlu bir dakikadan kısa videoların izlenme sayısı, diğer videolarınıza göre daha hızlı arttırabilmektedir. Youtube’un yeni çıkardığı Shorts özelliği, videoları Tik Tok platformunun sistemi gibi kolay bir şekilde izlememizi sağlıyor. Ancak videoyu izleyen izleyiciler, videoda herhangi bir reklam göremiyor.

Bu nedenle Youtube Shorts özelliğini kullanarak bir dakikanın altındaki videolardan çok az veya hiç gelir elde edemezsiniz. Tabii ki, Youtube Shorts şu anda beta aşamasında olduğu için gelecekte bir para kazanma işlevini başlatması muhtemeldir.

Youtube Shorts bize herhangi bir gelir getirmese de Youtube platformuna yeni başlayan küçük kanallar için oldukça faydalı bir özellik. Bunun nasıl olduğunu öğrenmek isterseniz Youtube Shorts özelliğinin kanallara olan faydasını sizler için sıralayalım.

  • Shorts videolarınızın beğenilmesi diğer videolarınızı ön plana atar.
  • Shorts videosunu izleyen bir kişi kanalınıza kolayca abone olabilir.
  • Kanalınıza daha fazla trafik çekersiniz.
  • Bir ürün veya oyunun tanıtımını yapabilir ve müşteri çekebilirsiniz.
  • İnsanları web sitenize yönlendirebilir ve hit kazanabilirsiniz.

Bu ve bu tarz faydaları Shorts ile sağlayabilir ve hızlı bir şekilde gelişebilirsiniz. Ayrıca Youtube Shorts Beta kullanıcıları, çeşitli markalardan sponsorluk alarak para kazanabiliyor. Sizde bu şekilde para kazanmak istiyorsanız, düzenli olarak shorts videoları paylaşabilir ve kanalınızı geliştirebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...