WordPress Cache Nedir?

Web sitelerini hızlandırmanın en iyi ve en kolay yolu olarak tanımlandırılan wp cache, internet sitenizdeki sunucularınızın yükünü hafifletir. Resim, css gibi site verilerini geçici olarak önbelleğinde saklayarak sunucunun üzerinde bulunan yükü yarı yarıya indirebilmektedir. Önbellekleme işlemi olarak da bilinen bu işlem, web sitenizin hızı konusunda oldukça büyük bir fark yaratacaktır.

Cache işlemi sonrasında sitenizdeki veriler önbellekte depolanacağı için sitenizin hızlandığını fark edebileceksiniz. Bir web sitesinin hızlanması da özellikle Google arama sonuçlarında üst sıralara yükselmesiyle doğru orantılı olduğu için her anlamda kazançlı çıkacaksınız. Hem internet siteniz daha akıcı olacak hem de aramalarda bulunduğunuz konumdan daha üst sıralarda görünebileceksiniz.

Önbellekleme işleminin yapılmaması durumunda web sitenizdeki görsellerin, grafiklerin, videoların ve diğer bilimum içeriklerin açılma süreleri oldukça yüksek olacaktır. Bu durum da son kullanıcı üzerinde olumsuz bir etki yaratacak ve bir daha web sitenize girmeme ihtimalini arttıracaktır. Bu sebeple dikkat edilmesi gereken ve muhakkak uygulanması gereken bir işlem olan önbellekleme, SEO’nun da artmasında oldukça büyük bir rol oynamaktadır. Web siteniz arama sonuçlarında daha üst sıralarda görüneceği için SEO da otomatik olarak yükselecektir. Ortada bir Kazan-Kazan durumunun oluşmasını sağlayacak cache eklentisini kurmak ve çalıştırmak da son derece pratik ve hızlı tamamlanan bir işlemdir. Siz de kısa bir araştırmayla önbellekleme işlemini başlatabilirsiniz.

 

Önbellekleme Ne İşe Yarar?

Önbellekleme, bir web sitesi için olmazsa olmazlardan biri olarak görülmektedir. Bu işlemi gerçekleştirmeniz durumunda yeni kullanıcılar kazanabileceğiniz gibi önbellekleme yapılmadığında da var olan kullanıcılarınızın büyük çoğunluğunu kaybedebilirsiniz. Cache ile ziyaretçilerinizin internet sitenizde daha uzun zaman geçirmelerini sağlayabilir ve doğru orantıda bir gelir elde edebilirsiniz. Önbellekleme yaparak içeriklerinizin okunma sürelerini uzatabilir ve ziyaretçi sayınızda gözle görülür bir artış sağlayabilirsiniz. Tüm bunların sebebi elbette ki internet sitenizin hızlı olmasından kaynaklanmaktadır. Hızlı ve akıcı bir internet sitesine sahip olmanın yolu da önbellekleme yapmaktan geçer. İnternet sitenizde yer alan görsel, video gibi pek çok içeriğin hızlı açılabilmesi için bunların sunucuyla değil önbellekleme yoluyla saklanması gerekmektedir. Bu sayede internet siteniz çok daha hızlı açılacak ve kullanıcılarınız daha fazla zaman geçirecektir. Kullanıcıların bir internet sitesinde ne kadar zaman geçirip geçirmeyeceğini belirlemesinde o sitenin açılma süresi büyük bir rol oynamaktadır.

 

Önbellekleme Yapılmazsa Ne Olur?

Önbellekleme işleminin gerçekleştirilmemesi durumunda yaşanacaklar aslında hiçbir internet sitesi sahibinin istemeyeceği durumlardır. Wp cache işlemi yapılmazsa ilk olarak internet siteniz eskisinden çok daha yavaş şekilde açılmaya başlayacaktır. Bu durum da internet sitenizin ziyaretçilerinin sayısında gözle görülür bir düşüş gelmesine sebep olacaktır. Önbellekleme yaparak sitenizin daha hızlı şekilde açılmasını sağlayarak bununla paralel olarak ziyaretçi sayınızı da arttırabilmek mümkündür. Bu durum da SEO’ya direkt olarak olumlu yönde yansıyacaktır. Önbelleklemenin bir diğer avantajı da internet sitenizde yer alan tüm içeriklerin dijital ortamda saklanması sonucunda sunucunuza binen yükün hafiflemesini sağlamaktır. Bu sayede içerikleriniz çok daha hızlı açılacak ve internet siteniz daha akıcı bir hale gelecektir. Bu sayede içeriklerinizin okunma ve izlenme oranlarıyla birlikte ziyaretçilerinizin internet sitenizde geçirdiği zaman da artacaktır. Kullanıcılar yavaş açılan ve sürekli olarak kasan internet sitelerinde zaman geçirmekten hoşlanmazlar. Cache işlemi sayesinde bu sorunların tamamını ortadan kaldırabilir ve çok daha fazla ziyaretçiye hitap edebilirsiniz. Bu işlemin yapılmaması ise internet sitenizde yer alan içerikler ne kadar kaliteli olursa olsun ziyaretçi sayınızı ve istatistiklerinizi olumsuz etkileyecektir.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...