WhatsApp Benzeri Alternatif Sohbet Programları !

Tüm Dünya tarafından birçok insan tarafından kullanılan anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, Facebook ile bağlantılı zorunlu veri paylaşımı kararından sonra Türkiye’de insanların gözünden düştü adeta!

WhatsApp uygulaması insanlara yeni gizlilik politikasını çıkarttı. Bu gizlilik politikasını kabul etmeyen kişiler WhatsApp uygulamasını kullanamayacaklar ilerleyen zamanlarda. Facebook, WhatsApp verilerini paylaşıyor iddaası ile gündem olmuştu. Haberlerde insanların verilerini paylaştıklarına dair bilgiler çıkmış ve WhatsApp bu iddaaları doğrulamştı. Bu sebepten ötürü gizliliğini düşünen insanlar yeni gizlilik politikasından endişe duyduğunu dile getirdi. Bu süreç hakkında ise Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç şöyle söyledi:” BİP ve Dedi gibi milli ürünlerimizde var. Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamaları kullanmaya davet ediyoruz” dedi. Türkiye’de birçok insan akıllı cihazına BiP uygulamasını indirerek yerli uygulamaya geçti.

WhatsApp Tarafından Yapılan Açıklama

Firma şöyle bir açıklama yaptı: “Diğer Facebook Şirketleri ile paylaştığımız bilgiler arasında hesap kayıt bilgileriniz (örneğin, telefon numaranız), işlem verileri, hizmetle ilgili bilgiler, Hizmetlerimizi kullanırken (işletmeler dahil) diğer kişilerle etkileşim kurma şeklinizle ilgili bilgiler, mobil cihaz bilgileriniz ve IP adresiniz  ulunmaktadır.”

Viber Uygulaması

Sesli, görüntülü ve metin mesajları için senelerdir WhatsApp uygulamasına alternatif olan Viber anlık mesajlaşma uygulamaları arasında ön sıralarda yerini alıyor. WhatsApp uygulamasında bir mesajı silme zamanı 5 dakika iken, Viber’de mesaj silme süresi bulunmuyor. İstediğiniz mesajları ise sohbet ekranında mesajları anında gizleyebiliyorsunuz. Viber uygulamasında oyun bölümleri de bulunuyor, bir yandan mesajlaşırken bir yandan da sohbet ettiğiniz kişiyle mesajlaşabilirsiniz.

Signal Uygulaması

Signal uygulaması Elon Musk tarafından önerilen reklamsız, herhangi bir kâr amacı gütmeyen bu uygulama oldukça güvenilirdir. Yüksek seviyede gizlilik özelliği sunan Signal, WhatsApp uygulamasına doğrudan rakip uygulamadır. Daha şeffaf gizlilik politikası bulunan Signal uygulaması ile sesli ve görüntülü görüşmeler yapabilirsiniz. Signal uygulamasını birçok ünlü kişi öneriyor ve veri gizliliği konusunda birçok insan bu uygulamayı öneriyor.

Telegram Uygulaması

Telegram en iyi anlık mesajlaşma uygulamaları arasında yer alıyor. Oldukça hafif bir uygulama olan Telegram kullanım açısından oldukça kolay bir uygulamadır. Oldukça sade tasarımı ile ön plana çıkan Telegram gizlilik konusunda ise ön plana çıkıyor. Telegram uygulamasında kullanıcı adı ile arkadaşlarınızı ekleyebilirsiniz, numara olmasa bile nick yazdığınızda anında mesajlaşabiliyorsunuz.

BiP Uygulaması

Son senelerde oldukça yeni özellikleri ile dikkatleri üzerine çeken BiP, Turkcell tarafından geliştirilmiş ve kullanıcılara sunulmuş anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Görüntülü görüşme, sesli görüşme, dosya gönderme, kanal abonelikleri gibi farklı hizmetler sunan BiP uygulamasında yenilikçi fikirler her zaman rağbet görüyor! Her geçen gün kullanıcı sayısı artan BiP uygulaması WhatsApp uygulamasına rakip olabilecek özelliklere sahiptir.

BiP uygulaması Türkiye’nin yerli uygulaması ile dikkatleri çekiyor. Turkcell tarafından her zaman yeni yeni özellikler eklenen bu uygulamanın tasarımı ve arayüzü oldukça şık.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...