Video Boyutu Nasıl Küçültülür

Video Boyutu Nasıl Küçültülür?

Günlük hayatta çektiğimiz veya oluşturduğumuz bir videoyu dijital ortama yüklemek istediğimizde, video boyutu nedeniyle çeşitli hatalar ile karşılaşabiliyoruz. Bu hatalar genellikle sizlerin zamanını çalıyor ve internetinizi çok fazla harcamanıza sebep oluyor. Ancak video boyutu küçültme işlemi ile videonuzun boyutunu düşürebilir ve upload hızını arttırabilirsiniz. Peki, video boyutu nasıl küçültülür?

Video boyutu düşürme işlemini yapabileceğiniz birçok program ve site bulunmaktadır. Bazı siteler her ne kadar videonuzun boyutunu düşürse de videonuzun kalite seviyesini de aşağıya çekmektedir. Kalite kaybı olmadan video boyutu düşürme yapmak istiyorsanız, sizlere önereceğimiz bazı programlardan yararlanmalısınız.

 

Video Boyutu Düşürme

Videonuzun boyutu, kullanacağınız programa göre kalite kaybı yaşamadan düşüş sağlar. Bu işlemlerde en fazla tercih edilen video boyutu azaltma uygulaması Handbrake’dir. Handbrake, hem kullanım aşamasındaki kolaylığı ile hem de video boyutu düşürmedeki etkisi ile son zamanların en popüler video boyutu küçültme uygulaması haline gelmiştir.

Handbrake uygulamasını hızlı bir şekilde bilgisayarınıza indirebilir ve kolayca kurabilirsiniz. Daha sonrasında ise videolarınızın görüntü kalitesinde gözle görülebilir bir kayıp yaşamadan boyutunu düşürebilir, dilediğiniz platforma hızlı bir şekilde yükleyebilirsiniz.

Handbrake uygulamasını açmanızın ardından ilk yapmanız gereken boyutunu düşürmek istediğiniz videoyu uygulamaya sürüklemek veya videonuzu sol bölümde yer alan seçenekler yardımı ile seçmek olacaktır. Bu işlemin ardından “Ön Ayarlar” kısmından videonuzun kalitesini belirleyebilirsiniz. Video kalitenizi ne kadar azaltırsanız, video boyutu daha fazla azalacaktır.

Hemen ardından boyutu düşük olan yeni videonun çıktı yerini belirleyebilir ve “Kodlamaya Başla” bölümü ile videonuzun video boyutu düşürme işlemleridni başlatabilirsiniz.

 

Programsız Video Boyutu Düşürme

Video boyutu küçültme işlemini bir tek programla değil, programsız da yapmanız mümkündür. Online olarak bu işlemi yapan birçok site bulunmasına rağmen aralarında işini en kaliteli şekilde yapan OnlineConverter sitesidir.

OnlineConverter ile sadece video değil, birçok formatın boyutunu da düşürmeniz mümkün. OnlineConverter gelişmiş sistemi ile programsız bir şekilde ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılar.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...