TikTok Bilgisayara Nasıl Yüklenir-Nasıl İndirilir?

Google tarafından “Dünyanın En Eğlenceli Uygulaması” ödülüne sahip olan TikTok, gerek ülkemizde gerek tüm dünyada yoğun ilgi gören video paylaşım platformudur.

TikTok uygulamasının popüler oluşunda, içerisindeki binlerce müzik ve efekt önemli bir yere sahip.

Şuan bu uygulamaya sadece telefonlarımızdan erişebiliyor olsak da  aracı uygulamalar yardımıyla bu uygulamayı bilgisayarlarımıza da kurabiliriz.

Peki TikTok bilgisayara nasıl yüklenir?

Öncelikle küçük bir uyarıda bulunmamız doğru olur. Bilgisayarınızın özellikleri düşük ise uygulamayı indirmenizi tavsiye etmiyoruz. Zira kullanacağımız aracı uygulama orta seviye sistem gereksinimine ihtiyaç duymaktadır. Şimdi TikTok bilgisayara nasıl indirilir sorumuza gelebiliriz.

TikTok Hangi İşletim Sistemleri Tarafından Desteklenir?

TikTok uygulamasını bilgisayara yüklemek isteyen kullanıcılar için isteyen kullanıcılar için uygulamanın desteklendiği işletim sistemi aşağıdaki şekilde sıralanmıştır.

  • Windows 7
  • Windows 8
  • Windows 8.1
  • Windows 10

TikTok uygulamasının yüklenmesi ve kullanımı için uygun işletim sistemlerini inceleyerek, gerekli işletim sistemini bilgisayarınıza kurabilirsiniz.

TikTok Bilgisayara Nasıl Kurulur?

TikTok uygulamasını bilgisayara indirmek ve ardından kurabilmek için  bilgisayarda Bluestacks programının yüklü olması gerekmektedir. Bu uygulama bilgisayarınızda android işletim sistemine sahip sanal bir tablet oluşturur. Bu sanal tablet üzerinden ise Google hesabınıza giriş yapıp, ardından TikTok uygulamasını bilgisayara indirebilir ve kurabilirsiniz. Bluestacks uygulaması, düşük sistem özellikleri içeren bilgisayarlarda tam verimli bir şekilde çalışmamaktadır.

Peki hangi sistem özellikleri bu uygulama için uygun?

Sizin için aşağıda sıraladık:

İşletim sistemi olarak:

  • Windows 7
  • Windows 8
  • Windows 8.1
  • Windows 10 uygundur.

Depolama alanı olarak ise minimum 5 GB gerekmekte ve 4 GB RAM gereksinimi vardır.

Peki, Bluestacks uygulamasını tam verimli kullanmak için tavsiye edilen sistem gereksinimleri nelerdir?

İşletim sistemi olarak:

 

  • Windows 7
  • Windows 8
  • Windows 8.1
  • Windows 10 tavsiye edilir.

 

Depolama alanı olarak ise minimum 10 GB gerekmektedir. RAM olarak ise 4 GB üzeri uygun olsa da tam verimli kullanım açısından tavsiye edileni 10 GB’dır.

BlueStacks Uygulaması Nasıl Yüklenir?

Google’da arama yaparak BlueStacks uygulamasının resmi sitesine erişebilirsiniz.

Uygulamanın kendi sitesini açtığınız zaman hemen karşınıza BlueStacks İndir butonu çıkmış olacak, o butona tıklayarak uygulamayı indirebilirsiniz.

İndirme işleminin tamamlanmasının ardından setup dosyasını açıp “Şimdi Yükle” butonuna tıklayabilir ve yükleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Bilgisayarınızın sistem özellikleri ve internet hızınız açısından yükleme uzun sürebilir ya da hızlı bir şekilde tamamlanabilir.

Kurulum işleminin ardından uygulama kendiliğinden açılacak ve emülatör ayarlanacak. Emülatör ayarlanma sürecinde hiçbir yere tıklamamanızı, bilgisayarda başka işlem ile uğraşmamanızı tavsiye ederiz. Zira işlem uzun sürebilir. Emülatör ayarlandıktan sonra Google hesabınıza giriş yapmalısınız. Ardından Google Play Store uygulamasını açarak TikTok’u yükleyebilirsiniz.

Uygulamayı bilgisayarınıza yükledikten sonra sorunsuz bir şekilde bilgisayarınızdan video paylaşımı yapabilir ya da videoları bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...