Tarihin En Güzel Kadınlarının Güzellik Sırları

Güzel görünmek asırlardan beri kadınlar tarafından önem verilen bir konu. Geçmiş zamanda yaşayan prensesler, kraliçeler, o dönemde olan koşullara rağmen, muhteşem görünmek için çeşitli yollar denemişlerdir. İşte, Tarihin En Güzel Kadınlarının Güzellik Sırları 

İmparatoriçe Elisabeth: Ham Dana Etinden Yüz Maskesi

19. yüzyılın en güzel kadını Avusturya imparatoriçesi Elisabeth di. Kusursuz görünen cildiyle, ayak uçlarına kadar uzanan kestane rengi saçlarıyla Avrupa da çok ünlüydü. Cildini güzel tutmak için elini ve yüzünü zeytinyağı ile yıkardı. Kendine özel hazırlanan çiğ dana etiyle yüzü tamamen kaplayan maskesi güzelliğinin sırrı olmuştur.

Kleopatra: Eşek Sütü Banyosu

Kraliçe Kleopatra, yaşayan en güçlü erkeklerin kalbini kazanacak kadar güzel biriydi. Bu belkide onun cazibesi belki de lütfuydu. Ya da gübre ve böcek bağırsağının tatlı aromasının cildindeki başarısı etkisiydi. Püre haline getirilmiş böcek bağırsaklarından yapılmış ruju ve gözlerinin altına sürdüğü timsah gübresi sayesinde cildinin güzel olduğuna inanıyordu. Doğal bakım rutinini eşek sütüyle birleştirerek banyo yapıyordu.

Nefertiti: Aşırı Makyaj

Mısır Kraliçesi olan Nefertiti o kadar güzeldi ki 20. yüzyılın başlarında yüzünün bir heykeli uluslararası alanda beğeni kazanmıştır. Şaşırtıcı olmayan ise güzelliği için harcadığı emekti. Cesedinin makyajlı gömüldüğünden yola çıkarak güzellik sırlarını az çok tahmin ediyoruz. Vücudunda tek bir kıl bile olmayan Nefertitinin saçlarından ayaklarına kadar traş edilirdi. Kafasını perukla kapatırdı. Gözlerini kohl adında boyayla boyardı.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...