tablet sıfırlama nasıl yapılır

Tablet Nasıl Sıfırlanır? 2021

Kimi zaman elektronik aletlerimizde kasmalar, donmalar, takılmalar, geç açılmalar ve benzeri sorunlar yaşayabiliriz. Eğer, tabletlerimizde de bu sorunları yaşıyorsak tabletlerimizin hızlanması adına onları sıfırlayabiliriz. Tablet nasıl sıfırlanır? Tablet, kendi içerisinde yer alan ayarlar kısmına giriş yaptıktan sonra, sıfırlama ayarları bulunarak sıfırlanabilir.

Bu işlemi detaylı biçimde öğrenmek için yapmanız gereken tek şey, okumaya devam ederek tablet sıfırlama hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak. Tabletiniz ile ilgili sizlere oldukça fazla avantajlar sunan, formatlama ve daha fazla bilgiye sahip olmak adına yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

 

Tablet Format Atma Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli

Tabletleriniz de herhangi bir sorun olduğunu düşündüğünüzde veya tabletinizin sahibi değişecekken içerisinde bulunan tüm bilgileri toplu biçimde silmek istediğinizde, bu işlemi uygulayabilirsiniz.

Tablet format atma aslında oldukça kolay gibi gözükse bile, format atma işlemine geçmeden kontrol sağlamanız gereken bazı konular bulunmaktadır. Bu konular;

  • Tabletin format işlemine yeterli şarjının olup olmadığını kontrol etmek. Eğer, tabletinizin şarjı çok hızlı bitiyorsa şarj aleti takılıyken format atma işlemine geçmenizi sizlere tavsiye ediyoruz.
  • Format atmadan önce, tablet içerisinde yer alan önemli verilerin kaydının alındığına emin olmak. Bu işlem için Google Drive veya iCloud gibi seçenekleri kullanabilirsiniz.

 

Bu iki konuya tablet reset (hard reset/format) atma işleminden önce dikkat etmenizde fayda var.

Android Tablet Sıfırlama Nasıl Yapılır? 2021

2021 yılında Android işletim sistemine sahip olan tabletlerinizi, yazımızın tamamını okuyarak kolaylıkla sıfırlayabilirsiniz. Android tablet sıfırlama işlemi için izleyeceğiniz yolları sizler için listeledik.

  • İlk olarak tabletimizin ayarlar kısmını açarak sıfırlama işlemine başlıyoruz.
  • Daha sonra, ayarlar kısmında yer alan arama çubuğuna Fabrika ayarlarına sıfırla yazıyoruz.
  • Karşımıza çıkan fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneğine tıkladığımız zaman, tablet sıfırlama işlemine başlamış oluyoruz.
  • Belirli bir süre tablet kendini sıfırlamak için gereken işlemleri yapıyor.
  • Ve sonuç olarak tabletimiz sıfırlanmış oluyor.

Eğer burada yapılan işlemleri kendi tabletinizde bulamıyorsanız, tablet markalarının kendi sayfalarında yer alan sıfırlama verilerine göz atabilirsiniz. En bilindik tablet markaları için;

  • Lenovo tablet ürünleri için buraya, https://support.lenovo.com/th/tr/solutions/ht503556
  • HP tablet ürünleri için buraya, https://support.hp.com/tr-tr/document/c04274423

Tıklayabilirsiniz.

iPad Tablet Sıfırlama Nasıl Yapılır?

Apple’ın üretmiş olduğu iPad’lerde de sıfırlama işlemi benzer şekillerde yapılmaktadır. iPad sıfırlama işlemi için izlemeniz gereken adımlar;

  • İlk olarak iPad’imizin ayarlar kısmını açıyoruz.
  • Ayarlar kısmı içerisinde yer alan “Genel” kısmına tıklayarak giriş yapıyoruz.
  • Genel kısmı içerisinde, biraz aşağı kaydırarak “Sıfırla” seçeneğini bulunuyoruz.
  • Sıfırla seçeneğine dokunduktan sonra, “Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil” seçeneğine dokunuyoruz.
  • Tablet sıfırlama işlemine devam etmemiz için yapmamız gereken son adım “Şimdi Sil” seçeneğine dokunarak format işlemini başlatmak oluyor.

Bu adımları izleyerek iPad’lerinizi sorunsuz biçimde sıfırlayabilirsiniz. iPad’lerinizi sıfırlamadan önce, verilerinizi iCloud’a kaydedebilir ve daha sonrasında kolay biçimde verilerinize geri erişim sağlayabilirsiniz.

Bu işlemin, cihaz içerisinde yer alan tüm dosya, resim, müzik, oyun yani kısacası her şeyi sileceğini aklınızdan çıkarmayın. Önemli iş dosyalarınız, sevdiğiniz müzik ve resimleriniz, offline oyunlarda ki ilerlemelerinizi kaybetmemek adına, bunları iCloud üzerinden yedekleyebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...