sosyal medyada etiketleme yöntemi

sosyal medyada etiketleme yöntemi

Sosyal medya kullanırken farklı sayfalardan içerikler alabiliriz. Bu içerikleri alırken karşı tarafı zarara sokmadan almanız gerekir. Çünkü aldığımız sayfa bir emek harcayarak bu içeriği oluştururken bizim bu içeriğe hazır olarak olmamız asla doğru olmayacaktır. Bu nedenden dolayı bizim karşı taraftan izin alıp o sayfayı etiketleyerek gönderi paylaşmamız gerekir.

Bu ortamlar Instagram olur Facebook olur ya da daha farklı sosyal medya platformları olabilir. Tüm bu platformlarda karşı tarafın emeğine saygı duymamız gerekir. Bu yüzden sosyal medyada etiketleme yöntemi kullanılmaktadır. İçeriği aldığımız sayfanın emeği olduğunu belirttiğimiz anlamına gelir. Ayrıca etiketleme yöntemini kullanmamız bizim dürüst bir sayfa olduğumuz anlamına gelir. Hem güzel bir algı oluştururuz hem de karşı tarafın emeğine sahip çıkmış oluruz.

 

sosyal medyada etiketleme Nasıl Yapılır?

Instagram üzerinde karşı tarafa etiketlemek için belirli yöntemler vardır. sosyal medyada etiketleme Nasıl Yapılır? Öncelikle açıklama kısmına gönderiyor aldığımız sayfanın kullanıcı adını eklememiz gerekir. Kullanıcı adının başına ”@” işareti koyarak etiketleme işlemini kolaylaştırabilirsiniz. Bu sayede sizi takip eden kullanıcılar bu etikete kolay bir şekilde ulaşır. Bu arada karşı tarafın sayfasına içerik almadan önce kendileri ile iletişime geçmeniz de fayda vardır. İzin alarak kullanmak size daha iyi bir sonuç verecektir. Sadece açıklama kısmına etiket eklemek yeterli gelmeyebilir.

sosyal medyada etiketleme yöntemi Fotoğraf üzerine kişi etiketleme de karşı tarafın hoşuna gidecektir. Fotoğraf üzerine bir noktaya tıklayarak gönderiyi aldığınız sayfanın kullanıcı adını yazmanız gerekir. Sizi takip eden kullanıcılar ise içeriği farklı bir sayfadan aldığınızı anlayarak o sayfayı incelemeye başlayabilirler. Bu sayede gönderiyi aldığınız kişinin emekleri heba olmamış olacaktır.

Bu etiketleme yöntemi sayesinde gönderi paylaşan sayfalar da izin istediğiniz için sevinecektir. Belki de izin vermeyebilirler. Bu durumda ise kararlarına saygı duyup Emek hırsızlığı yapmamız gerekir. Sadece etiketlemek doğru çözüm değildir karşı tarafında izni gerekir. Elbette sadece içerik alırken değil, kendi resminizi paylaşırken yanınızdaki bir arkadaşınız da o resimde ise onu etiketlemeniz gerekir. Bu sayede o kişi ulaşmak isteyen insanlar kolay bir şekilde etikete tıklayarak ulaşabilirler. Arkadaşınızın da bu sayede takipçi sayısı artacaktır. Ayrıca konu ile ilgili “Sosyal Medya Hesabınıza Organik Takipçi Kazanma Yolları” adlı makalemize bir göz atabilirsiniz.

 

I Love Google

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...