Popeyes Tavuk Nasıl Yapılır

Popeyes tavuk nasıl yapılır?

Popeyes tavuk nasıl yapılır, şirket, tarifi neden söylemiyor sebebi belli olmasa da herkes tarafından beğenilen, lezzeti efsane ve dillere destan olan popeyes tavuğunun yapılışı büyük merak konusu olduğu kesin. İşin aslı, tavuğun nasıl yapıldığından ziyade dış kaplaması oldukça merak uyandırıyor. Hem lezzeti hem dış kaplamasıyla insanların görsel olarak da gözlerini boyadıkları bir gerçektir.

 Çok kişi tarafından beğenilen popeyes tavuk kaplamaları malesef şirket açık açık tarifi anlatmıyor. Fakat artık her şeyin bir tarifi olduğu gibi popeyes tavuklarının da tarifi açık ve net ortada. Şirket, içeriğinde özel baharat karışımlarının olduğunu söylese de az çok kaplamasının içerisinde neler olduğunu tahmin etmek zor değil.

Malzemeler:

  • 600 gr tavuk göğüs

  • 1 yumurta

  • Yarım su bardağı süt

  • 1 su bardağı un

  • 1 çay kaşığı köri, pulbiber, kimyon

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 kase mısır gevreği

Tarifi:

 Popeyes tavuk nasıl yapılır sorusunun cevabı oldukça basittir. Tavuklarınızı küp küp doğrayın. Dilerseniz göğüs dilerseniz kanat tavuk kullanabilirsiniz. 1 adet yumurtayı çırparak bir kaseye yerleştirin. Ardından tüm baharatlarınızı yumurtalı karışımın içerisine koyun. Tel çırpıcı ile çırpın. Ardından unu da ekleyip yavaşça çırpın.

 Mısır gevreğini bir poşete koyup ağzını sıkıca bağlayın. Bir merdane yardımı ile mısır gevreklerinizi ezin. Ardından ezilen mısır gevreklerinizi de bir tabağa yerleştirin.

 Tencereye yağınızı koyup ısınmasını bekleyin. Sonrasında tavuklarınızı ilk yumurtaya sonrasında ezmiş olduğunuz mısır gevreğinize batırın ve tavaya atın. Bu işlemi dilerseniz fırında da gerçekleştirebilirsiniz. Tavuklar kızarıp pembeleşinceye kadar yağda kızartın.

Püf Noktalar:

  • Tavuklarınızı yıkayın.

  • Bu tarifi dilerseniz cips kaplaması ile gerçekleştirebilirsiniz. Yalnızca daha ağır bir tat verecektir.

  • Yağda kızartmak lezzetli olacağı gibi fazla kızartıp ya da fazla süre fırına atıp mısır gevreklerinizin kurumasına izin vermeyin. Aksi halde lezzeti azalacaktır.

 Bu tarif sayesinde artık popeyes tavuk nasıl yapılır öğrendiğinize göre sık sık yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Oldukça basit ve lezzetli olan bu tarifin size popeyes tavuklarını aratmayacağından emin olabilirsinizDetaylı bilgi için https://www.hizliresim.com/blog/ sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...