Pinterest Nedir

Pinterest Nedir, Nasıl Üye Olunur, Nasıl Kullanılır?

Whatsapp, Facebook, Instagram ve Youtube her ne kadar büyük sosyal medya araçları olsa bile, hepsine yetişebilecek potansiyele sahip bir araç daha var. Pinterest nedir? Sorusuna da bu bağlamda, büyük sosyal medya araçlarına yetişebilecek kaliteye sahip bir platform.

Pinterest kelimesinin kökeni “Pin” ve “Interest” kelimelerinden gelmektedir. Yani, şahsi ilgi ile alakalı paylaşımların yapılması sitenin asıl hedefidir. Site ağırlıklı olarak görsel paylaşımının yapıldığı bir sitedir.

Pinterest nedir? Görsel ağırlıklı paylaşımların yapıldığı, insanları sosyal çevresi ve daha pek çok çevre ile bir araya getirebilen bir platformdur.

Pinterest Nasıl Üye Olunur?

Pinterest’i kullanmaya başlamak için öncelikle bir adet hesabınız olması gerekiyor. Pinterest nasıl üye olunur? Facebook, Gmail veya E-posta adresiniz ile Pinterest’e kayıt olabilirsiniz.

Bu adrese gittikten sonra sağ üst kısımda yer alan “Kaydol” bölümüne basarak, kayıt ekranına doğrudan giriş sağlayabilirsiniz.

Gmail hesabınız veya Facebook hesabınız varsa bu hesapları Pinterest’e bağlayarak hızlı kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.Pinterest nasıl üye olunur

Pinterest Nasıl Kullanılır?

Kişisel hesabınıza giriş yaptıktan sonra, Pinterest’i kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Pinterest nasıl kullanılır? Pinleme sistemi adı verilen sistem ile farklı ilgi alanlarınızda panolar oluşturarak beğendiğiniz görselleri pinleyebilirsiniz.

Hesabı kullanırken oluşturacağınız panoların sizlerin zevkini yansıtacağını ve diğer kullanıcılar tarafından görülebilir olduğunu unutmayın.

Sürekli pinlemek yerine arada sırada da repin işlemini kullanmanız, aktifliğiniz açısından diğer kullanıcılara olumlu yönde mesaj verecektir.

İşletmeler İçin Pinterest Kullanımı Nasıl Olmalı?

İşletme, web sitesi ve benzeri profesyonel amaçlar ile Pinterest’e kayıt olmuş kullanıcılar, diğer kullanıcılara nazaran daha profesyonel olmalıdırlar. İşletmeler için Pinterest kullanımı;

  • Pinterest’te yapacağınız pinlemeleri fazla abartmamalısınız.
  • Panolarınızı isimlendirirken doğru isimlendirmelisiniz.
  • Pinleri abartmamanız gerektiği gibi, çok az pin yapmamanız da gerekmektedir.
  • Günlük 5 ila 10 pin arası, Pinterest için ideal rakamdır.
  • Arada bir repin özelliğini kullanmayı unutmamanız gerekiyor.
  • Kendinize özel olan görseller yükleyerek imajınızı olumlu yönde geliştirin.
  • İmajınızı geliştirirken yükleyeceğiniz görsellerin özgün olduğundan emin olun.
  • Etkileyici bir izlenim bırakmayı hedefleyerek Pinterest’i kullanın.

Pinterest Özellikleri Neler?

Pinterest çalışma yapısı bakımından içeriğinde bazı özellikleri barındırmakta. Pinterest özellikleri;

  • Pinterest’in en güzel özelliği, özel ilgi alanlarına sahip olması. Uygulama hemen her tür zevke sahip insana hitap edebiliyor.
  • Arama kutusu sayesinde doğrudan istediğiniz tarzda görsellere ulaşabiliyorsunuz.
  • Kendi görsellerinizi paylaşarak bilinirliliğinizi artırma imkanınız da var.
  • Kendinize özel panolar oluşturarak görsellerinizi kategorilere ayırabilirsiniz.
  • Beğendiğiniz tüm görselleri saklayabileceğiniz harika bir albüm edinebilirsiniz.
  • Ücretsiz kullanımı sayesinde pek çok sayıda kullanıcıya güzel deneyim sunmaktadır.

Pinterest özellikleri arasında en çok dikkat çekeni ise hemen her çeşit kategoriyi içerisinde barındırmasıdır. Alanında profesyonel kimseler tarafından yüklenmiş olan görselleri, tüm kullanıcıların beğenisine sunar. Hem profesyoneller hem de amatörler için harika bir fırsat sunmaktadır.

Pinterest içerisine girdiğiniz zaman kendinizi saatlerce kaybedebileceğiniz bir platformdur. Kendi pinlerinizi ve panolarınızı oluşturmaya başladıktan sonra, daha farklı alanlara olan ilginizi de keşfedebilirsiniz.

Web sitemizin ana sayfasını ziyaret ederek bu ve buna benzer bilgilendirici yazılarımızı okuyabilirsiniz. Konu ile ilgili belirtmek istediğiniz ekstra görüşünüz varsa yorum yapmaktan çekinmeyin.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...