Layer 7 Firewall Nedir?

Layer 7 Firewall Nedir?

Layer 7 Firewall nedir? Günümüzde, neredeyse tüm şirketler tarafından kullanılmakta olan Layer 7 Firewall, temel olarak bir güvenlik duvarı şeklinde görev yapar. Oldukça güçlü bir kurulum gerektiren ve sonrasında ömürlük bir koruma sağlayan Layer 7 Firewall nedir sorusuna genel olarak kişisel ve kurumsal tüm bilgisayarlarda olması gereken bir güvenlik duvarıdır yanıtı verilebilir. Günümüzde yapılan siber saldırılar ve teknolojik saldırılar her geçen gün artış göstermekte ve bazı saldırılar ne yazık ki uzman hackerler tarafından dahi çözülememektedir. Burada devreye giren Layer 7 Firewall ile hem kişisel hem de kurumsal bilgisayar ve sunucularınızı koruma altına almanız mümkündür. Verilerin çalınmaması adına, güvenlik yöneticilerinin bozulmaması adına ve özellikle de sunuculara dair gelen tehditlerin ortadan kalkması adına Layer 7 Firewall nedir ve kullanımı nasıl arttırılabilir bilinmesi gerekir.

Layer 7 Firewall Türleri Nelerdir?

Giderek gelişme gösteren Layer 7 Firewall güvenlik duvarı, teknolojinin en iyi getirileri arasında yer almaktadır. Layer 7 Firewall nedir ve türleri nelerdir? Kendi içerisinde iki ana gruba ayrılmaktadır. Bu ana gruplar yapılarına göre ve mimarisine göre türlere sahiptir. Yapılarına göre ayrılan Layer 7 Firewall türleri arasında donanımsal firewall ve yazılımsal firewall yer almaktadır. Donanımsal firewall donanım tabanı olarak işletim sisteminizi kurtarır, yazılımsal firewall ise yazılım tabanlı olarak işletim sisteminizi kurtarır. Mimarisine göre ayrılan firewall güvenlik duvarları ise:

  • Hibrit güvenlik duvarları,
  • Proxy destekli güvenlik duvarları,
  • Dinamik paket filtre güvenlik duvarları,
  • Devre seviyesi güvenlik duvarları,
  • Statik paket filtre güvenlik duvarları olarak gruplara ayrılır.

Yapılarına göre ayrılan firewall güvenlik duvarları bilgisayarınızdan bağımsız olarak yüklenir ve kullanılır. Mimarisine göre ayrılan firewall güvenlik duvarları ise ulaşmak istediğiniz protokol ve portlarla uyumlu olarak yüklenir. Böylece kısa sürede kullanıma hazır hale gelir.

Layer 7 Firewall Nasıl Çalışır? Neden Gereklidir?

Layer 7 Firewall nedir ve nasıl çalışır sorusunun yanıtı, her zaman hem çok basit hem de kendine özeldir denilebilir. Ağ yöneticisi tarafından oluşturulan güvenli liste içinde yer alan tüm engellerin giderilmesini sağlar. Bir sunucuda ya da hizmet ağında saldırı ya da virüs meydana geldiği zaman, trafik akışı bozulur. Net bir şekilde bağlantı kurulamaz ve bazen güçlü saldırılar tüm hizmet ağınızı etkisi altına alabilir. Bu tür olumsuz durumlara yer vermemek ya da en azından en aza indirmek ve engellemek adına Layer 7 Firewall güvenlik duvarı kurulumu gereklidir. Layer 7 Firewall güvenlik duvarı kurulumu oldukça gereklidir. En kesin güvenlik yöntemlerinden biri olduğu, mail denetlemelerini gerçekleştirdiği, sızabilecek tüm zararlı yazılımlara karşı sunucu ve bilgisayarınızı koruma altına aldığı ve özellikle de zararlı girişleri engellediği için Layer 7 Firewall kurulumu gereklidir.

Layer 7 Firewall Kullanım Avantajları Nelerdir?

Kötü amaçlı yazılımlardan ve virüslerden korunmak için en gerekli ve en kesin yöntem Layer 7 Firewall kullanımı olarak bilinir. Kullanıcılarını memnun eden ve bilinçsiz internet ağı kullanımlarında koruma altına alan bu güvenlik duvarı, pek çok avantajı da bünyesinde barındırmaktadır. Farklı türlere ayrılmasına rağmen her bir türünün amacı kötü yazılımları dağıtmak ve en aza indirmektir. Layer 7 Firewall nedir ve kullandığınız sürece nasıl bir etki yaratır aşağıda yer almaktadır;

  • Uygunsuz içerikler engellenir.
  • İstemediğiniz sitelere bilinçli ya da bilinçsiz olarak girişinizi kısıtlanır.
  • Sahibi olduğunuz ya da yönettiğiniz ağlardaki raporları kolaylıkla kaydetmenize yardımcı olur.
  • İçerik ve uygulamalarınızın virüs kapmadan etkili bir şekilde çalışmasına olanak sağlar.
  • Ağ trafiğinizi daha verimli şekilde yönetmenizi sağlar.
  • Oyunlarınızda ve diğer online işlemlerinizde gelecek olan kötü saldırıları engeller.
  • Spam mesajları engeller ve virüslerin ağınıza ulaşmadan dağıtılmasına yardımcı olur.

Layer 7 Saldırıları hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmında belirtmeniz diğer okuyucular için faydalı olabilir. Sunucu Kimliği Doğrulanamıyor Ne Demek? makalemizi incelemeyi unutmayınız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...