Koronavirüs Salgını Sosyal Medya Alışkanlıklarını Nasıl Etkiledi?

Tüm dünyayı kısa süre içerisinde etkisi altına almayı başarmış olan Koronavirüs Salgını, tüm hayatımızı da kısa süre içerisinde etkiledi. özellikle sosyal medya kullanımı değişiklik gösterdi. Koronavirüs Salgını Sosyal Medya Alışkanlıklarını Nasıl Etkiledi? 

Koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken normalleşme sürecine girdiğimiz bu süreç dahilinde sosyal medya kullanımı da ister isteme değişime zorladı. AdClony firması Türkiye’de koronavirüs döneminde değişen sosyal medya alışkanlıklarını araştırdı.

Koronavirüs salgını, tüm insanları evinde kalmaya ve evden çalışmaya zorladı. Sosyal mesafeler, evlerimizde geçirdiğimiz süre artış gösterdikçe tercihlerimiz ve alışkanlıklarımız da değişti. Normalleşme sürecine girmiş olsak dahi, sosyal medya alışkanlıkları değişiklik gösterdi. AdColony, Türkiye’de koronavirüs salgını döneminde değişim gösteren sosyal medya alışkanlıklarının araştırmasını yaptı. Yapılan araştırma 1815 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Katılımcılar farklı yaş aralığında olan kişilerdi.

 Koronavirüs Salgını Sosyal Medya Alışkanlıklarını Nasıl Etkiledi? 

AdColony firması tarafından koronavirüs salgını döneminde sosyal medya kullanımının azalıp azalmadığını daha iyi anlamak ve daha iyi analiz etmek için sosyal medya alışkanlıkları ile ilgili bir araştırma yaptı. Yapılan araştırma sonucu:

Koronavirüs salgını döneminde kullanıcılar sosyal medya üzerinde daha fazla zaman geçirdi. Karantina döneminden ötürü evde kalmaya ve evden çalışma sistemine geçilmesiyle beraber insanlar sosyal medyada daha fazla zaman geçirdi. Sosyal medya, büyük küçük herkes tarafından tercih edilen bir platform olduğundan ötürü hemen her kitleye hitap edebilmektedir.

Sosyal medya kullanıcıları LinkedIn platformunda 30 dakikadan daha az zaman harcadı. Kullanıcıların %51’lik kısmı özellikle salgın döneminde güncel bilgilerden haberdar olmak için sosyal medya kullandığını ifade ederken kimi de araştırma amacıyla sosyal medyayı tercih etti.

AdColony tarafından gerçekleştirilen araştırmaya katılan kişilerin %54’lük kısmı LinkedIn’in en güvenilir sosyal medya platform olduğunu belirtti.

Facebook, Twitter, Instagram gibi uygulamalar da bu dönemde fazlasınca kullanılırken en çok kullanılan platform Twitter oldu. Özellikle Twitter’in kapanması ile ilgili iddialar ortaya atılırken, Twitter kısa sürede daha popüler oldu. Siz de bilirsiniz ki Facebook daha önceden oldukça popüler bir platformdu. Daha sonra yerini İnstagram alsa da Twitter oldu olası oldukça popüler bir platform olarak karşımıza çıkıyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...