Jojoba Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

22.08.2020
9
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Jojoba Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Güney Amerika ve Meksika da üretilen bitki olan jojoba bitkisi, bir kaç işlemden geçtikten sonra jojoba yağı haline dönüşür. Diğer bitkisel yağlara oranla daha fazla raf ömrüne sahip olan bu yağı doğru muhafaza ederseniz uzun süre kullanabilirsiniz. Şeffaf bir renge sahip olan yağ, vücudumuza bakım yaparken önem arz eder. Jojoba Yağının Saça Faydaları Nelerdir? sorusunun cevabını sizlere vermeye çalışacağız.

Jojoba yağı, diğer bitkisel yağlara göre daha farklı bir yapıya sahiptir. Vücudun kendiliğinden ürettiği sebuma benzeyen bu ürün cilt bakım ürünü olarak da kullanılabilmektedir. Daha önceki dönemde kozmetik ve cilt bakımı ürünlerinde kullanılan hayvansal yağların yerini almayı başarmış olan jojoba yağı, bir çok kozmetin ürünün içerisinde bulunmaktadır.

Jojoba Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Hemen hemen her insanda saç dökülmesi olmaktadır. Uzmanlara göre gün içerisinde 50 ile 100 tel dökülen saçlar normal dökülme olarak adlandırılırken bu miktarın artması saç dökülmelerinin başlaması anlamına gelmektedir. Saç dökülmesi, dış etkenler başta olmak üzere doğal yaşlanma süreci kullanılan bazı ikaçlar, doğum sonrasında, yoğun stresten ötürü, menopoz döneminde, beslenme alışkanlıklarının doğru olmamasından ötürü olabilmektedir.

  • Saç Dökülmesini Önler
  • Saç Çıkartır
  • Saçların Vitamin Dengesini Korur
  • Saç Derisinde Tıkanmaları Engeller
  • Saç Derisini Temizler
  • Kepek Problemini Engeller
  • Saç Köklerini Besler
  • Saçlara Parlaklık Verir
  • Saçları Güçlendirir

Jojoba Yağı kullanımı oldukça kolay bir işlemdir. Sadece dikkat edilmesi gereken detay saça uygulamadan önce saçların kuru olduğundan emin olmak gerekir. Saçların yoğunluğuna bağlı olarak bir miktar jojoba yağını avcunuza alın ve ardından masaj yaparak saç derisinden saç ucuna kadar her yerin iyice emdiğinden emin olun.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.