İhtiyaç Kredisi Kullanmak İçin Gerekli Şartlar

Tüketici kredisi olarak da bilinen ihtiyaç kredisi, bireylerin kısa vadeli fon gereksinimlerini bankalar aracılığı ile karşılaması olarak tanımlanabilir. Tüketici kredisiyle anlık nakit ihtiyacı giderilirken oluşan fon açığı, belirli bir vade içerisinde ödenmesi gereken bir borca dönüştürülmüş olur. Peki ihtiyaç kredisine nasıl başvurulur ve kredi şartları nelerdir?

İhtiyaç Kredisi Başvurusu

İhtiyaç kredisi başvurusu banka şubelerinden, online hizmet kanallarından, telefon bankacılığı ya da ATM’ler aracılığı ile yapılabilir. Online başvuru en hızlı ve en pratik yöntemlerden biridir. İhtiyaç kredisi başvurusunu müşterisi olduğunuz bankaya yapmak da talebinize daha hızlı dönüş yapılmasına katkı sağlar. Ancak daha önce müşterisi olmadığınız bir bankaya da kredi başvurusunda bulunabilir, gerekli tüm belgeleri ibraz ederek işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Kredi hesaplama aracını kullanarak seçtiğiniz vade ve tutara göre taksit ödemelerinizi görebilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Şartları

İhtiyaç kredisi kullanmanın bazı şartları bulunur. Farklı ihtiyaçlar doğrultusunda kredi başvurusu yapan kişiler hakkında bankalar araştırma yapar. Bu araştırma ve bilgi toplama işlemi, temelde kredinin geri ödenip ödenemeyeceği hakkında bir fikir oluşturmak için yapılır. Araştırma kapsamında kredi notu ve gelir durumu önemli veriler olarak dikkate alınır. Kredi notu ya da kredi puanı olarak da adlandırılan kredi notu, Kredi Kayıt Bürosu tarafından üretilir ve bankalar açısından yol gösterici olur. Kredi notu, bu zamana kadar kullanmış olduğunuz kredilerdeki geri ödeme performansınızı, alışkanlıklarınızı ve tahsis edilen kredi limitini kullanma oranınızı yansıtır. Kredi notunun yüksek olması, kredi geri ödemelerini yapabileceğinizi garanti etmese de kredi borcunuza sadık olduğunuzun bir göstergesi olarak kabul edilir. Tam tersine kredi notunun düşük olması durumunda banka kredinizi onaylamak için ilave teminat ya da kefil isteyebilir veya kredinizi onaylamayabilir.

Kredi notu gibi önemli olan diğer bir unsur da gelir durumudur. Belgelenebilir gelirinizin olması ve gelirinizin taksit ödemelerini karşılar düzeyde bulunması, ihtiyaç kredisi başvurunuzun onaylanmasında büyük rol oynar. Ne kadar ihtiyaç kredisi kullanabileceğinizin belirlenmesinde de kredi notunuz ve gelir durumunuz etkilidir. Bunun yanında teminat verme ya da kefil gösterme de kullanabileceğiniz kredi tutarını artırabilir.

 

Her türlü nakit ihtiyacınızı ING’nin size özel sunduğu avantajlı ve uygun faiz oranlı ihtiyaç kredileri ile kolayca karşılayabilirsiniz.

 

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...