Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Görünüşümüzü temsil eden en önemli şey cildimizdir. Cildi güzelleştirmek için farklı yöntemler kullanıyoruz. Cildimiz imajımızın temeli, bu yüzden her türlü tavsiyeyi dikkate alıyoruz. Evde cilt bakım bileşenleri sürekli olarak eklenmekte, ancak dikkate maalesef alınmıyor. Bu makalemizde ise evde cilt bakımı yapma hakkında sizlere tavsiyeler vereceğiz. Peki, evde cilt bakımı nasıl yapılır?

Su İçin

Su içmek bir tek cildinizi güzelleştirmek ile kalmayıp sağlığınız açısından da büyük önem taşır. Örneğin böbreklerimizin iyi çalışmasını ve vücudumuzda yer alan zararlı maddelerin vücut dışına atılmasında rol oynar. Bu sayede cildiniz daha canlı bir görünüme sahip olur. Ayrıca daha zarif bir beden için su ile kilo vermek de mümkündür.

Temiz Havlu Kullanın

Yüzünüzü yıkadıktan veya temizledikten sonra temiz bir havlu ile avluyu yüzünüzü ovmadan cildinizi yavaşça kurulayın. En hijyenik ve sağlıklı olanı, ıslak bir yüzü kağıt havluyla kurulamaktır. Ancak sık sık havlu kullandığımız doğrudur. Havlu ıslanırsa, içinde kolayca bakteri üreyebilir ve sık sık değiştirilmesi gerekir. Çok sert olmayan pamuklu havlular çok kullanışlı, kaliteli malzemelerden yapılmış ve cilt tipinize uygundur.

Sivilcelerinizi Patlatmayın

Sivilceleri kendi yolarınız ile patlatmak en büyük hatalardan biridir. Bu durum bir tek cildiniz için değil sağlığınız için bile tehlikeli olabilir. Bir profesyonelin yardımı olmadan sivilceleri kendi başınıza patlatmamalısınız. Sivilce patlatma işlemi doğru bir şekilde uygulanmazsa, sivilce küçüldükçe daha da kötüleşebilir, kalıcı yara izlerine ve sivilcelerin artmasına neden olabilir.

Yüz Egzersizleri Yapın

Yoğun bir gününün sonunda yorgun cilde dikkat edilmelidir. Birkaç basit hareketle cilt masajı yaparak, cilt sağlığınız için güzel sonuçlar alabilirsiniz.

  • Kırışıklıkları önlemek ve canlılığı artırmak için alnınıza dışarıdan parmaklarınızla masaj yapın.
  • Sarkmayı önlemek ve görünümü iyileştirmek için göz kapağının üst kısmına işaret parmağınızla hafifçe masaj yapın.
  • Boyun ile başlayan ve ellerinizi çene altına getiren bir diğer masaj, boyuna yıllarca genç bir görünüm kazandırabilir.
  • Pense gibi parmaklarınızla yanaklarınızı nazikçe sıkın yani yüzünüzü canlı ve cildinizi genç tutmak için kendi makasınızı getirin.

Bu işlemler sayesinde siz de cildinizin daha güzel bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca cildinizin daha sağlıklı olmasını istiyorsanız dengeli beslenme hakkındaki yazımıza bir göz atabilirsiniz.   I ♥ Google

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...