epoccam webcam

Apple iPhone Telefonlarını Webcam Olarak Nasıl Kullanabiliriz?

Bilgisayar kameranızın olmadığı anlarda, akıllı telefonunuzun kamerasını kullanarak bir webcam görevi görmesini ister misiniz? Basit bir şekilde siz de görüntülü konuşmalarınızı bilgisayar yardımıyla yapmak istediğinizde, bilgisayarınızın kamerası olmaması halinde bir çözüm bulmak istediğinizde iPhone telefonunuzun kamerasını webcam olarak kullanma seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Bilgisayarınıza ait kamera var ama bozuksa, kamera hiçbir şekilde yoksa bunların hiçbiri artık önemli değil. Tek çözüm cep telefonunda kamera olmasıyla iyi bir çözüm sunacaktır.

iPhone’u WebCam Olarak Kullanma Yöntemi Nedir?

Birçok program olsa da iPhone telefonunuzun kamerasını webcam olarak kullanma konusunda en etkin program, EpocCam programı oluyor. Bu program ile beraber siz de harika bir şekilde webcam kullanımınızı bilgisayar üzerinden yapacak, telefon kamerasını bilgisayar kamerasına dönüştürebileceksiniz. Farklı alternatif arayanlar için bu program dışında iCam, iVCam, AtHome Camera adındaki programlardan birini de kullanabilirsiniz.

İster Mac isterseniz de Windows bilgisayarınız olsun; tüm bilgisayarlarda cep telefonu kamerasını kolaylıkla bilgisayar kamerasına dönüştüreceğiniz bu EpocCam programıyla çok rahatlıkla kullanım sağlayacaksınız. USB kablo yardımıyla telefon, bilgisayara bağlandığında kamerası eşleşecek ve görüşmelerinizi basit bir şekilde Skype, OBS ya da Youtube gibi aracı programlarla yapabilirsiniz. Hem ücretsiz hem de ücretli versiyonlarıyla kullanım seçeneklerini kullanıcılara bırakan bir programdır.

EpocCam Nasıl Kullanılır?

Hem bilgisayar hem de cep telefonunuza bu programı indirdikten sonra her iki cihazın da aynı Wi-Fi ağına bağlı olmasını sağlayın. daha sonrasında cep telefon üzerinden EpocCam uygulamasını açınız ve siyah ekran olan aşağıdaki ekranla karşılaşacaksınız:

epoccam webcam mobil uygulama
epoccam webcam mobil uygulama

Bu işlem sonrasında EpocCam destekleyen görüntülü konuşma programını açarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Burada önemli detaylardan biri, kullanılacak programın video girişinde EpocCam ayarlı olmasını sağlayın. Böylelikle telefon kameranızın algılanmasını bilgisayar üzerinden tamamlamış olacaksınız. Bilgisayar kamerası gibi kullanmaya başlayacağınız telefonunuzun kamerasını açtığınızda, ister Windows isterseniz de Mac bilgisayarınızda kamera özelliğini telefon yardımıyla çözmüş olacaksınız.

EpocCam Pro ve EpocCam Arasında Farklar

Biri ücretli biri ücretsiz sürümdür. Bu sürümlerde en büyük fark, video çözünürlüğü denilebilir. 640 x 480 video çözünürlük ücretsiz sürümde varken, Pro sürümünde ise 1920 x 1080 çözünürlük bulunmaktadır. Ücretsiz sürümü USB destekli şekilde kullanabilirsiniz. EpocCam Pro sürümde ise yakınlaştırma, el feneri, HDR video, loş ekran ya da çift kamera gibi özellikler bulunuyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...