Yer Bildirimi Nasıl Yapılır?

Yer Bildirimi Nasıl Yapılır?

Yer bildirimi nasıl yapılır? Yer bildirimi teknolojinin bize sunmakta olduğu güzel kolaylıklarından biri olarak karşımıza çıkar. Teknolojiyi az çok bilen bir insanın lokasyon bildirimi yapması oldukça kolay bir işlemdir. Günümüz dünyasının çok büyük bir bölümüne ev sahipliği yapan teknoloji insanlara günlük hayatlarını kolaylaştırma hususunda çok yardımcı olmaktadır. Yer bildirimi sayesinde ulaşım kolaylaşmaktadır. Ulaşımın kolaylaşması bir nevi zamandan hız kazanmaktır. Ve zamandan hız kazanabilen bir insan çok daha büyük başarılara imza atabilecektir.

Yer Bildiriminin Önemi

Yer bildirimi nasıl yapılır? Sorusu için öncelikle haritalara konumunuzu eklemeli, konum ayarlarınızdan da uygulamalara erişimine izin vererek kullanıma dahil etmelisiniz. Bu aşamadan sonra ülkenizi, şehrini, oturduğunuz mekânı tek tek kayıt altına alabilirsiniz. Yalnızca yer bildirimi yaparken değil size birçok alanda yardımcı olabilecek konum bilgisi aynı zamanda açık tuttuğunuz zaman telefonunuz sizden uzaklaştığında ulaşmanızı sağlamak, günlük hayatınızın rutinini aksatmamız için trafik hakkında bilgi vermek, sağlık açısından size yakın hastaneleri eczaneleri göstermek, yiyecek bakımından lokantaları, eğitim bakımından okulları gibi mekânları size göstererek hayatınızı kolaylaştırmanıza yardımcı olur.

Yer Bildirimi Uygulaması Nasıl Yapılır?

Yer bildirimi nasıl yapılır? İlk olarak yer bildirimi yapılacak uygulama bireyler tarafından açılmalıdır.

Daha sonra yer bildirimi paylaşılacak mekân ile ilgili bir duygu, durum, düşünce belirtilmek istenirse açıklama kısmına yazılarak belirtilmelidir.

Yapılmak istenen açıklamanın yapılmasının ardından her uygulamaya göre değişebilecek bir sözcük olsa da genel olarak konum simgesinin bulunduğu yere tıklayarak ya da çeşitli ayarları geçtikten sonra karşınıza çıkan konum yazısını seçerek yapacak olduğunuz paylaşıma yer bildirimi ekleyebilirsiniz.

  • Yer bildirimi yapmak için haritalardan konum özelliğini açmalısınız.

  • Ardından uygulamaların konum erişimine izin vermelisiniz.

  • Daha sonrasında yer bildirimi yapmak istediğiniz uygulamayı açmalısınız.

  • Ayarlarından konum simgesinin ya da konum yazısının bulunduğu ekrana ulaşmalısınız. Eğer bir içerik paylaşmayı ve konumu buna ilaveten koymayı düşünürseniz önce içeriği seçmelisiniz.

Açıklama yapmak gibi bir dileğiniz olursa açıklamanızı eklemelisiniz. Daha sonrasında yer paylaşımının üzerine tıklayarak ister konumunuzu ister geçmişte bulunduğunuz bir mekan adını yani paylaşmak istediğiniz mekanı ekleyerek paylaşımınız düzenlemesini sonlandırabilir ve yer bildirimini paylaşabilirsiniz.https://www.hizliresim.com/blog sitemizden bilgi alabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...