Yazın Gezilecek En Güzel Yerler

Yazın Gezilecek En Güzel Yerler

Yazın Gezilecek En Güzel Yerler yaz aylarının yaklaşması ile birlikte tatil planı yapan birçok kişi tarafından araştırılmakta ve merak edilmektedir.

Yaz tatili planı yapan birçok kişinin nereyi tercih edeceği noktasında kaygı yaşadığını bilmekteyiz. Bu kaygının asıl nedenleri arasında ise yer tercihinin başta geldiğini görmek mümkündür. Sizlerde yazın gezilecek en güzel yerler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda Yazın Gezilecek En Güzel Yerler hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Yazın Gezilecek En Güzel Yerler

Yazın Gezilecek En Güzel Yerler Yazın yaklaşması ve havaların ısınmasıyla beraber tatil severler yazın gezilecek yerler hakkında araştırma yapmaya başlıyorlar. İşte Türkiye’de yazın gidilecek en güzel yerler!

Fethiye

Muğla’nın ünlü ilçesi olan Fethiye’de yapılacak çok şey var. Fethiye’de gezilecek yerler arasında ilk sırada Kordon Boyu geliyor. Kordon boyunda gün batımına karşı ve deniz kokusunu içinize çekerek yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilir veya tekne turuna çıkabilirsiniz. Turunuzu bitirdikten sonra Paspatur Çarşısı’na uğramayı unutmayın. Çarşının içinde halı, kilim, lokum, deri ve mücevher satan dükkanlara, lokanta ve kafelere rastlayabilirsiniz. Buradaki dükkanlardan sevdiklerinize hediyelik eşya alabilirsiniz.

Kaş

Antalya’nın meşhur Kaş ilçesi, dünyaca ünlü Kaputaş Plajı’na ev sahipliği yapıyor. Turkuaz rengiyle meşhur olan plaj sürekli değişen rengiyle yerli ve yabancı turistlere görsel şölen yaşatıyor. Kalkan Mahallesi de Kaş gezilecek yerler dendiğinde akla gelenlerden. Kalkan, tatil yaparken şirin bir tatil kasabasını tercih edenlere doğal güzellikler sunuyor. Kalkan’da havuzlu villa turizmi yaygın olsa da butik otelde konaklama seçeneği de bulunuyor.

Bozcaada

Çanakkale’nin güzel ilçesi Bozcaada plajları ve kültürel mirasıyla turistik değerini koruyor. Bozcaada’nın en güzel yerleri arasında Ayazma Plajı ilk sıraya oturuyor. Bu plaj adı gibi soğuk bir denize sahip olmasına rağmen suyu oldukça temiz ve dalgasız. Deniz dalgasız olmasını, sahilin 100 metre ilerisindeki resiflere borçlu.

Bozcaada’da yapılabilecek en ilginç aktivitelerden biri de şarap fabrikalarını gezmek. Adanın en eski üç şarap üreticisinin fabrikalarının bulunduğu ilçe merkezinde yaz sezonları şarap fabrikalarına turlar düzenleniyor. Bu turlara katılarak şarap yapımı hakkında bilgi edinebilir, fabrikaların içindeki ‘winebar’larda şarap tadımı yapabilirsiniz.

Ağva

İstanbul’un Şişli ilçesine bağlı bir tatil yeri olan Ağva’da bulunan Kilimli Koyu maceraperest ziyaretçileri çekiyor. Bu koyda trekking yapmak için bir rota ve ayrı bir kamp alanı bulunuyor. Yazın gezilecek yerler içinde listemizin son mekanı olan Göksu nehri yine Ağva’da bulunuyor. Sakin bir doğa harikası olan derenin kenarında oteller ve turistik tesisler bulunuyor. Pedallı botlarla nehri gezebileceğiniz gibi nehir boyunca dizilen restoranlarda balık yiyip sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz.

Yazın Gezilecek En Güzel Yerler

Yazın Gezilecek En Güzel Yerler ile ilgili olarak sizlere kısa ve öz bilgiler sunmaya çalıştık. Özellikle hem ucuz olması hem de güzel tatil yerleri arasında yer alan Ağva ve Bozcaada’nın son dönemlerde birçok kişi tarafından tercih edilen yerler arasında olduğunu söyleyebiliriz. Sizlerde yazın gezilecek en güzel yerler ile ilgili olarak tercihlerinizi yorum kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...