Yazılımcı ve Programcılar İçin En iyi Kod Editörleri

Programlama üzerine merakınız varsa ya da programcıysanız metin düzenleyicisi programlar yardımı ile kodları rahatlıkla yazabilirsiniz. Kod düzenleyici programlar, birçok programlama dilini rahatlıkla yazabileceğiniz programlardır. Bu programlar ile ister web sitesi yapın, ister mobil uygulama yapın ister web üzerine farklı projeler yapın, tercih size kalmış!

Metin editörleri kullanıcıların tüm işlemlerini fonksiyonları ve işlevsellikleri ile en iyi şekilde yapmalıdır. Birçok metin editörü tamamen birbirinden bağımsızdır. Linux, Windows ve MaC işletim sistemlerinde kod yazmanın hiçbir farkı yoktur. Önemli olan kod editörünün kullanım kolaylığı ve işlevselliğidir. Programlama yapan kişiler ne yapmak istediklerini gayet iyi bilirler, bu programlar ise onların tüm işlemini kolay hale getiren ve kodları hızlı yazmasına yarayan yazılımlardır.

Size bu yazımızda en iyi kod editörlerini yazacağız, bu programlar ile kolaylıkla script ya da web projeleri oluşturabileceksiniz.

Atom

Atom 2014 tarihinde gelişirilmiş yeni kod editörüdür. Muazzam şekilde yeni özellikler eklenerek piyasaya sunulan Atom, ücretsiz olması ve açık kaynaklı kod editörü olma özelliklerinin yanı sıra Github tarafından geliştirilmeye devam ediyor. Atom kod editörünü kullanırken kullanıcılara premium hazzı hissettirmektedir. Yazılımı kendiniz özelleştirebilirsiniz rahatlıkla.

Atom editörünü isteyen istediği gibi düzenleyebilir. 21. yüzyılın en kolay hack edilebilir kod editörü olarak da tanımlanmaktadır. Atom kod editörüne katkıda bulunabilir, özellik ekleyerek kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Özellikleri

Atom editöründe 81 adet paket entegre edilmiş hale sunulmaktadır.

Kullanıcılar kendi paketini kendileri geliştirebilir.

Atom açık kaynaklıdır ve tamamen ücretsizdir. Github üzerinden indirebilirsiniz.

Teletype özelliği ile farklı geliştiriciler ile eş zamanlı olarak projeler üretebilirsiniz.

Atom arayüzünü farklı sekmelere bölerek kullanabilirsiniz.

Sade ve güzel bir tasarıma sahiptir.

Github ve Git entegrasyonuna sahiptir.

Atom kod editörü tüm işletim sistemleri ile uyumludur.

Sublime Text

Sublime Text Sydney’de bir şirket tarafından ücretsiz olarak kullanıcılara sunulmuş kod editörü yazılımıdır. Bütün özelliklerini ücretsiz olarak kullanamazsınız, ne yazık ki lisans satın almanız gerekiyor tüm özellikleri kullanmanız için.

Kullanıcılar için topluluklar tarafından eklentileri sublime text editörüne kolaylıkla ekleyebilirler. Ücretsiz olan versiyonunda çoğu özellikler programcılar için yeterlidir.

Özellikler

Phyton API’ı destekleyen Sublime Text farklı fonksiyonların genişlemesine olanak sağlar. Birden fazla dosyada aynı anda değişiklik yapabilirsiniz. Windows, MacOS ve Linux işletim sistemleri ile uyumludur.

Sublime text binlerce paket sağlar, bu paketler ise tamamen açık kaynaklıdır. Çoklu düzenleme özelliği ile birden fazla monitöre sahip olan kişiler farklı tür dosyaları aynı anda düzenleyebilir. Sublime text basit arayüze sahiptir.

Notepad ++

Notepad ++ yazılımı windows makineler için geliştirilmiş kod editörü yazılımıdır. Windows işletim sistemleri ile uyumlu olan Notepad ++ yazılımını Linux işletim sisteminde kullanabilmeniz için “wine” uygulamasını yüklemeniz gerekiyor. Tamamen ücretsiz olan Notepad ++ üzerinde github depo bulunuyor, diğer kod editörlerinde olduğu gibi farklı kişilerin ürettiği eklentileri rahatlıkla çalıştırabilirsiniz.

Sade olması ile kullanım kolaylığı sağlayan Notepad ++ bilgisayara fazla yük olmaz. Hatta mobil versiyonu bile bulunuyor.

Özellikleri

Sade arayüze sahiptir, hızlıdır ve fazla yer kaplamaz.

Çoklu dilden dosyaları destekler.

Windows işletim sistemi ile uyumludur. Linux işletim sistemini desteklemez, wine uygulaması ile çalıştırılabilir.

Kullanıcılar istedikleri arayüzü Notepad++ üzerinde kendileri oluşturabilir.

 

Yukarıda yazdığımız kod editörleri 2021 tarihinin en iyi kod editörleridir. Kullanımı size kalmıştır, hangisi gözünüze hoş geliyorsa ve istediğiniz özelliklerde ise indirip kullanabilirsiniz.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...