Windows PC Temizleme Nasıl Yapılır?

Windows bilgisayarınızda kurduğunuz programlardan tutun da çok şeye bilgisayarınız zamanla aşınır ve zamanla yavaşlamaya başlar. Buna sebep olan şeyleri inceleyip araştırdığınızda da aslında PC temizliği iyi bir şekilde yapıldığında sorunun yok olacağı yönünde oluyor. En iyi şekilde ve kolay bir şekilde uygulanabileceğiniz yöntemlerle beraber siz de bilgisayar temizliği yaparak uygun şekilde verilerinizi saklayabilir ve bilgisayar performansınızı da en üste tekrar çıkartabilirsiniz.

Her işletim sistemi, var olduğu bilgisayar içerisinde kullanıldıkça belli bir zaman sonra yavaşlama durumuna girer. Bu durumdan kurtulmak için yeterli seviyede işletim sistemi bakımları yapıldığında en iyi şekilde siz de kurtulabilirsiniz. Windows pc temizleme işlemleri yapabilmek adına değerlendireceğiniz bazı yöntemler bulunur, bu yöntemler arasında da Windows kurulumunu sıfırdan yapmak ne kadar doğru olsa da bunu içerisinde önemli dosyalarınız olduğu için yapamama durumlarınız da var. İşte buna karşı gelmek adına değerlendireceğiniz bazı yöntemler sıraladık.

Windows PC Temizleme Yöntemleri

İlk olarak bilgisayarı yavaşlatan şey, haddinden fazla program yüklemektir. Bu nedenle bilgisayara kullanmadığınız programları tek tek kaldırmalısınız. Bilgisayarı bu şekilde ilk temizliğini yapmış olabilirsiniz.

İkinci olarak da antivirüs programınızı aktif şekilde kullanmıyorsanız eğer hem aktif şekilde kullanmaya başlayın hem de şu anda çalıştırarak gereksiz tüm verileri temizlemesini sağlayın.

Üçüncü olarak yapacağınız işlemde AppData klasörü içerisinde eski program izleri bulunur. Bu izler, bir nevi manuel silinmesi gereken çerez dosyalar gibi düşünebilirsiniz. Bunların tamamını silerek de bilgisayarınızın daha hızlı ve pratik açılmasına etki edebilirsiniz. Bunun için adres çubuğuna C:\Users\Kullanıcı Adı\AppData yazarak karşınıza çıkan 3 klasör içerisinde program izlerini silerek yapabilirsiniz.

Diğer bir yöntem de eski program dosyalarını silmek olacaktır. C klasörü içerisinde  Program Dosyaları (x86) içerisine girip buradan kaldırdığınız programlarla ilgili bazen kalan klasörler olmaktadır. Bunları silerek temiz ve rahat şekilde bilgisayarı çalıştırırsınız.

Başlangıç programlarını devre dışı bırakarak Windows PC’de hem performans arttırır hem de gereksiz yer kaplamasını da önlemiş olursunuz. Bunun için CTRL Alt Del tuşuna aynı anda basarak görev yöneticisini açın. Başlangıç sekmesinde yer alan devre dışı bırakılmaya müsait, pek kullanmadığınız programları devre dışı bırak diyerek kapatın.

Bilgisayarınızın geç açılmalarına etki eden bu durum, bundan sonra yaşanmayacaktır. Birkaç dakikaları geçen sürelerde bilgisayarın açılmasını beklemek yerine doğrudan siz de bu durumu yaparak performansı arttırabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...