Wifi Geçerli Bir İp Yapılandırmasına Sahip Değil

Wifi Geçerli Bir İp Yapılandırmasına Sahip Değil Hatası Nedir? Nasıl Çözülür?

Wifi geçerli bir İp yapılandırmasına sahip değil sorunu gündelik hayat içerisinde pek çok kişinin başına gelmeye devam ediyor. İnsanlar böyle bir sorun ile karşı karşıya kalmaları durumunda hemen bu sorunun ne anlama geldiğini ve çözümünü araştırıyor. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalan kişiler çeşitli adımları uygulamaları durumunda sorunlarının üstesinden gelme imkanını da elde ediyorlar.

Yaşadıkları sorun karşısına çözüm arayan kişiler bunu kolay adımları uygulamalarının ardından sağlayabiliyorlar. Eğer kablosuz ağ bağlantısı yapılmaya çalışılırken böyle bir sorun meydana geliyor ise insanlar çeşitli yöntemleri deneyebiliyorlar. Bu durum karşısında ilk olarak uygulanması gereken adımlar ise şu şekilde sıralanıyor;

  1. Aygıtı çıkarmak ya da kapatmak
  2. Aygıtın üzerinde yer alan tüm ışıkların sönmesini beklemek
  3. Işıkların sönmesi ardından en az 10 saniye kadar beklemek
  4. Aygıtı açarak yeniden çalışmasını sağlamak

Bu kadar basit olan yöntemin uygulanması ardından insanlar genel anlamda bu sorunların üstesinden gelebiliyorlar. Böylelikle de yeniden internete bağlanma imkanını da elde edebiliyorlar.

Geçerli Bir İp Yapılandırmasına Sahip Değil Ne Demek?

İp yapılandırmasına sahip olmamak gibi bir sorun ile karşı karşıya kalan kişilerin öncelikli olarak sakin kalmaları gerekiyor. Söz konusu olan hatanın meydana gelmesi genellikle Ethernet bağlantısı ile alakalı bir durum oluyor. Genellikle bu sorunda Ethernet DHCP üzerinden herhangi bir şekilde geçerli ip adresi alamıyor. Bu durumda da otomatik olarak hata meydana geliyor.

İnsanlar bu hatayı almaları durumunda ağı keserek yeniden çalışmasını sağlıyorlar. Böylelikle de aygıtın kapatılarak yeniden açılması ile birlikte genel anlamda sorun da ortadan kalkıyor. Ancak sorunun ortadan kalkmaması durumunda insanlar bir tamirciye danışmayı da tercih ediyorlar.

Wifi Geçerli Bir İp Yapılandırmasına Sahip Değil
Wifi Geçerli Bir İp Yapılandırmasına Sahip Değil

İp Yapılandırması Nasıl Yapılır?

İp yapılandırması nasıl yapılır sorusu da hata alan pek çok kişi tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. İnsanlar böyle bir durum ile karşı karşıya kaldıkları zaman çeşitli yöntemleri tercih edebiliyorlar. Bu yöntemlerin uygulanması ile birlikte sorunlarının ortadan kalkmasını sağlayabiliyorlar. Bu noktada uygulanması gereken adımlar ise genel anlamda şu şekilde sıralanıyor;

  1. Bağlı olunan wifi ağını bulmak
  2. Wifi ağının üzerine tıklamak
  3. Açılan menü içerisinde özellikler ekranını açmak
  4. İnternet protokolü sürüm konusunda seçimlerini gerçekleştirerek özellikler ekranında yeni bir ip adresi tanımlamak

Bu adımların eksiksiz bir biçimde uygulanması ile birlikte insanlar genel anlamda sorunlarının üstesinden geliyorlar. Böylelikle de sorunlarını kolay bir biçimde çözme imkanını elde ederek kendilerine kolay bir biçimde yeni ip yapılandırması yapabiliyorlar.

Yerel Ağ Bağlantısı Geçerli Bir İp Yapılandırmasına Sahip Değil Ne Demek?

Yerel ağ bağlantısı geçerli bir İp yapılandırmasına sahip değil sorunu ile karşı karşıya kalan kişiler genel anlamda bu sorunun ne anlama geldiğini araştırıyorlar. Bu hatanın meydana gelmesi, ağ kartının hatalı olması oluyor. Eğer sorun bu değilse de güncel olmayan sürücüler de böyle bir sorunun meydana gelmesine neden olabiliyor. İnsanlar bu hatayı aldıkları zaman ağ kartının sürücülerini güncelleyebiliyorlar. Bu güncellemenin yapılması ile birlikte sorun genellikle gideriliyor.

İp Adresi Kullanılamıyor Ne Demek?

İp adresi kullanılamıyor ne demek sorusu da pek çok kişi tarafından araştırılmaya devam ediyor. Bu sorun genel anlamda ağa çok sayıda cihazın bağlanması ile meydana geliyor. İnsanlar ağdan çıkarak yeniden deneme yaptıkları zaman genel anlamda ağa bağlanma imkanını elde ediyorlar. Özellikle de bunun için wifinin devre dışı bırakılması ve ardından açılarak bağlanması gerekiyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...