WİFİ Ağını Güçlendirmenin Yöntemleri

Wi-Fi Teknolojisi her geçen gün farklı teknolojik aletler ile gelişiyor. Wi-Fi teknolojisine sahip internet ağınızı farklı cihazlar ile bağlantıda tutmanız da yetmiyor. Bağlantınız iyiyse, komşu evde bulunan insanlar Wİ-Fi’nizden ister istemez yararlanmak isteyecektir. Ev internet sağlayıcığınızın size sunacağı çeşitli güvenlik önlemleri harici, internet ağınızı daha güvenli hale getirmeniz çok önemlidir. Daha fala güvenlik için farklı güvenlik tedbirlerini uygulamanız şarttır.

Kablosuz ağ sistemi, her cihaz tarafından kolayca bulunur. Şifreyi bilen ev kullanıcıları Wi-Fi ağına kolayca erişebilmektedir. Bazı kötü insanlar, internet ağınıza siber saldırı uygulayabilir ya da farklı girişimler sonucunda wi-fi şifrenizi elde edebilmektedir.

Wi-Fi Ağınızı Daha Güvenli Hale Getirin!

Wi-Fi ağınızı güvenli hale getirmek en başta internet servis sağlayıcınızın (İSS) görevidir. Fakat bu noktada ağ sizin üzerinize olduğu için bazı güvenlik tedbirlerini de siz almalısınız. Wi-Fİ ağınızın ilk kalkanını güçlendirirseniz, kimlik avcıları, kötü niyetli kişilerin saldırısından ya da sızma girişimlerinden de korunmuş olursunuz.

Sizlere sıralayacağımız bazı maddelere uyarsanız Wi-Fi’niz daha güçlü ve güvenilir olacaktır. İşte bazı maddeler:

Ev ağınızı şifreleyin.

Ağ yöneticisi şifrenizi daha güçlü şifrelerden oluşturun ( sembol, büyük harf, noktalama işareti gibi).

Evde kimse yokken Wi-Fi fişinizi çekin.

Uzaktan erişimi iptal edin.

Wi-Fi ağınıza bağlanan tüm cihazları belirli aralıklarla kontrol edin.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...