WhatsApp yazışmaları Özel hayatın gizliliği

Whatsapp Yazışmaları Özel Hayatın Gizliliği

Whatsapp Yazışmaları Özel Hayatın Gizliliği Cep telefonlarımızın olmazsa olmazı olan iletişimi uygulamalardan bir tanesi WhatsApp Geçtiğimiz günlerde Özel hayatın gizliliğini ihlal eden bir karar yayınlamıştı. Bu karara göre bizlere zorunlu bir sözleşmeyi dayatmaktaydı. Bu sözleşmenin içeriğinde kullanıcı verilerini farklı firmalara paylaşma yetkisi bulunmaktaydı. Bu sözleşmeyi reddeden kişiler WhatsApp’ı kullanamamakta iletişim kopukluğu yaşamaktaydı. Verilerinin çok önemli olmadığını düşünen kişiler Bu sözleşmeyi kabul etse de bazı kişiler Bu sözleşmeyi reddederek farklı iletişim programlarına yöneldiler.

Bu programların en başında Telegram uygulaması gelmekteydi. Telegram ile insanlar farklı bir uygulamayı geçerek kendi gizliliğini sağlamak çabası içerisine girdi. Bunun ardından WhatsApp büyük bir kullanıcı kaybı yaşarken Telegram uygulaması ise yüklü miktarda kullanıcı kazandı. Tüm bu olanların ardından WhatsApp her ne kadar dirense de geri adım atmak zorunda kaldı. Kullanıcılarının verilerini farklı firmalar ile paylaşmayacağını söyledi.

Bu gelişmenin de ardından eski WhatsApp kullanıcıları yavaş yavaş tekrar WhatsApp’a döndü. Çünkü WhatsApp köklü bir uygulama olduğundan dolayı kullanıcı sayısı telegramdan daha fazlaydı. Ayrıca ara yüz bakımından telegramdan daha iyi olduğunu düşünen kitlelerde bulunmaktaydı. Bu yüzden bu haber onlar için güzel bir haberdi. WhatsApp yazışmaları artık gizli kalmaya devam edecek ve bu sayede insanlar güvenli bir şekilde iletişim sağlayacaktı.

  • WhatsApp yönetimi bu kararı Öncelikle Ocak ayında duyurmuştu. Karar ile birçok kullanıcı kaybı yaşamıştı.
  • Sözleşmenin son kabul tarihi olan 8 Şubat gelen tepkiler ardından 15 Mayıs’a ertelenmişti.
  • Ayrıca bu kararın Avrupa Birliği ülkelerine uygulanmayacak olması Diğer ülkelerdeki kullanıcılar tarafından daha da büyük bir tepki oluşmasına sebep olmuştu.
  • Bunun ardından geri adım atarak 15 Mayıs’ta bile hala sözleşme kabul etmeyenlere bu uygulamadaki kısıtlamaları sunmadı.

WhatsApp yazışmaları Özel hayatın gizliliği için kimse ile paylaşılmaması gerekir. Bu sebepten dolayı paylaşacak kim olursa olsun bu yanlış bir karardır.

WhatsApp yazışmaları Özel hayatın gizliliği yazımızın Sonuna Geldik. Daha fazla içerik için web sitemizde bulunan yazılara göz atabilirsiniz. WhatsApp benzeri alternatif sohbet uygulamaları hakkında yazılan yazımızı okumak için internet sitemize göz atabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...