WhatsApp Alışveriş Butonu Geliyor

Dünyada en yaygın ve en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan Whatsapp Messenger ile beraber artık alışveriş butonu geliyor. Merak edilen bu yeni özellik ile birlikte artık WhatsApp alışveriş butonu nasıl kullanılacak? Çok merak ediliyor. Popüler mesajlaşma uygulaması olarak yeni özellikleriyle beraber karşımıza çıkacak olan bu uygulama sayesinde neler yaşanacak ya da neler farklı olacak merak konusudur.

Milyonlarca kişi tarafından anlık mesajlaşma platformu olarak kullanılan WhatsApp Messenger ile birlikte bu sıralar çok fazla yeni özellikler tanıtılıyor. Geçtiğimiz haftalarda açıklanan özelliklerden biri, kaybolan mesaj özelliği olurken bu sıralar ise harika bir özellik daha açıklandı. Yeni özellik ile birlikte artık WhatsApp alışveriş özelliği geliyor ve bu uygulama içine alışveriş butonu eklenmesi anlamını taşıyor.WhatsApp üzerinden sohbet ederken bir yandan da alışveriş yapma uygulama ya da özelliği nasıl olacak? Merak edilen bu özellik konusunda neler yapılabilir merak konusudur.

Genel alışveriş deneyimini iyileştirmek isteyen WhatsApp, yenilikleriyle beraber anlık mesajlaşma noktasında en iyi özellikleriyle beraber karşımıza çıkıyor. Bu konuda katalog görüntülenebilir özelliğiyle beraber işletmelere alışveriş yaptırma konusunda harika bir kolaylık tanıyan WhatsApp, bu sayede WhatsApp for Business uygulaması sayesinde işletmelere, ürün katalog platformu ekletiyor, bu sayede işletmeleri telefon numarasını kaydeden kullanıcılar da işletmenin kataloglarını görebiliyorlar.

Yeni özellik ile birlikte artık WhatsApp üzerinden müşteri sepeti olacak ve müşteriler, sepetlerine uygun şekilde ürün ekleyebilir olacaklardır. Bu sayede hem ödeme yapabilecek hem de uygulama aracılığıyla alışveriş işlemlerini tamamlayacaklardır. Bu alışveriş butonu sayesinde anlık sohbet ederken bir yandan da uygulama içerisinde alışveriş işlemlerini yapabileceklerdir.

Sesli Arama Simgesi Yerine Alışveriş Butonu

WhatsApp alışveriş butonu nerede olacak? Diye merak ediliyordu. Artık müşterilere özel şekilde işletmelerin bulunacağı ve alışveriş ortamının yaratılması istenen WhatsApp ile beraber, ürünlerin alışveriş katalogu üzerinde gösterilmesi, seçilmesi ve kullanılması gibi sohbet penceresi içerisinde alışveriş özelliği, sohbet penceresinde yer alan sesli arama yerine alışveriş butonu ile yer değiştirilerek gerçekleştirilecektir. 

Facebook, Instagram’da da alışveriş özelliğini getirmesiyle beraber artık uygulamadan çıkış yapmadan kullanıcıların çok basit şekilde sosyal medyada vakit geçirirken aynı zamanda alışveriş yapmalarını da istiyor. Bunu başarma noktasında da WhatsApp for Business uygulaması ile işletmelerden lisans ücreti alarak, istenilen niteliklerde alışveriş deneyimleri konusunda en iyi seviyeyi taşımayı gerçekletirecek gibi duruyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...