VPN Nedir? En İyi Mobil Uygulamalar

VPN : Virtual Private Network kelimelerinin kısaltılmış halidir. Bilgisayarlarda ve akıllı cihazlarda sürekli olarak karşımıza çıkan VPN uygulamaları giriş yapacağınız bir siteye ip adresinizi farklı bir ülkeden giriyormuş gibi göstermeye yarayan teknolojinin ismidir. VPN hakkında detaylı bilgileri sizlere aktaracağız ve mobil cihazlar için en iyi vpn uygulamalarını da bu yazımızda ele alacağız.

VPN, bir bilgisayar ile  karşı tarafta bulunan sunucu ya da server girişi için iletişim ağını kuran bilgisayarın girişi için ip adresini gizleyen ve verilerin kriptolu olarak iletilmesini sağlamaktadır. Vpn’in diğer görevi ise güvenli bir tünel kurulmasını sağlamaktır. Bilgisayarınız VPN ağına bağlandığı andan itibaren şifrelenmiş bir yapı içerisine girer. İSS tarafından size tanımlanan ip adresi bu tünel içerisinde tamamen değişir ve farklı bir ülkeye ait ip adresi tanımlanır.  Tüm veri akışınız tanımlanan ip adresi üzerinden sağlanır böylelikle sizde koruma altında olursunuz ve gizlilik konusunda özgür olabilirsiniz. İp adresiniz bağlantı esnasında şifrelenir ve kimliğiniz tespit edilemez. Kısıtlı ve yasaklı sitelere girişte en etkili yöntemlerden birisi de VPN’dir. Hiçbir şekilde iz bıraktırmaz ve kimliğinizi 3. şahıs kişiler tarafından paylaşılmasını engeller.

En İyi Mobil VPN uygulamaları

Windscribe (Ücretsiz Aylık 10 GB)

Aylık 10 gb veri kotasıan kadar ücretsiz kullanılan Windscribe VPN uygulaması yeni kullanıcılar için ideal tercih olacaktır. Uygulama içerisinde bağlandığınızda 8 farklı lokasyondan giriş yapabiliyorsunuz.  Windscribe uygulamasında ücretsiz versiyonda: Hong Kong, Almanya, Fransa, Hollanda, ABD, Birleşik Krallık ve Lüksemburg lokasyonlarından rahatlıkla bağlanabilirsiniz.

Speedify

En iyi vpn uygulamaları arasında Speedify uygulaması yer almaktadır. Bu uygulamada bazı şirketler kullanıcı verilerine istinaden reklamlar verir, kullanıcıların davranışlarını ele alarak uygulama içerisinde kaydeder. Dünya üzerinde 433 sunucusu bulunmaktadır ve 2 gb aylık ücretsiz hizmet sunmaktadır.

 

TunnelBear

TunnelBear VPN uygulaması kullanıcılar için kimliklerini ve anonim kalmalarını garanti eden vpn uygulamasıdır. Dünya üzerinde birçok insan TunnelBear uygulamasını kullandığı için ara sıra yavaşlamalar olabiliyor. Bu uygulama ile internette dolaşırken  500MB’e kadar ücretsiz kullanabilirsiniz.

CyberGhost VPN

CyberGhost VPN uygulaması ile internette gezinirken kimliğiniz tamamen gizlenmektedir. İnternet sitesinde kişilerin girdikleri site ve kimlikleri hiçbir şekilde paylaşılmamaktadır, gizli kalmaktadır. CyberGhot VPN uygulamasında End-encryption şifreleme teknolojisi kullanılmaktadır, böylelikle güvenlik en üst seviyede tutmaktadır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...