Virgin Galactic’in Yeni Nesil Uzay Gemisi Tanıtıldı

Son zamanlarda uzay turizmine yaptığı yatırımlarla isminden söz ettiren Virgin Galactic, yeni nesil uzay gemisini kameralar karşısında tanıttı. Dünyaca ünlü milyarder Richard Branson tarafından uzay turizmi için kurulan Virgin Galactic şirketinin yeni nesil uzay gemisi büyük beğeni topladı.

Yenilikçi bir tasarıma sahip olan uzay gemisine ilişkin açıklamalar yapan Branson, “Spacehip III sınıfındaki Imagine gemisi, güzel görüntüsünden çok daha fazlasını sunuyor. Imagine III, Virgin Galactic’in büyüyen uzay gemisi filosunun en iyi temsili” dedi.

8 Kişilik Kapasitesi Var

İkisi pilot toplamda sekiz kişiyi alt yörüngeye taşımak için tasarlanan VSS Imagine tıpkı daha önce tanıtılan Virgin Galactic gemileri gibi uçak yardımına ihtiyaç duyuyor.  Kısacası yerden 15 kilometre yüksekliğe kadar Virgin Galactic bir uçağa monte halinde hareket etmek durumunda kalıyor. Sonrasında ise kendi motorlarıyla uçuşa devam ediyor.

Virgin Galactic’le uzaya çıkmak isteyenler 110 kilometre yükseklikten Dünya’yı izleme şansına sahip olacak.  İlk resmi turizm uçuşlarına 2022 yılında başlanılması bekleniyor. Virgin Galactic bekleme listesine şimdiden 600 kişinin kaydolduğunu açıklamıştı. Alt yörüngeye yapılacak bu yolculuğun maliyeti ise kişi başı 250 bin dolar

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...