Vampir köylü oyunu

Vampir Köylü Oyunu Nedir?

Vampir köylü oyunu nedir sorusunun cevabını oyun tutkunları oldukça merak etmektedir. Vampir köylü oyunu, bir strateji oyunudur. En az 3-4 kişinin olması gerekmektedir. Sayı arttıkça oyunun eğlence seviyesi de yükselmektedir. İkna kabiliyeti, sezgiler ve mantık yürütme ile oynanabilecek bir oyundur. Oyunun asıl ismi mafia’dır.

Vampir Köylü Oyunu Nasıl Oynanmaktadır?

Daha öncede belirtildiği gibi vampir köylü oyunu için kalabalık bir grup gerekmektedir. Kalabalık grubu oluşturdunuz peki vampir köylü oyunu nasıl oynanmaktadır?Belirlediğiniz moderatör tarafından oyun başlatılabilir.Gece olduğu zaman herkes gözlerini kapatır. Seçilen vampirler gözlerini açar ve göz göze gelip birbirlerinin vampir olduğunu anlarlar. Daha sonra bu iki vampir bir birini belirleyip öldürür ve oyun dışı bırakırlar. Gruptan bir kişi birini seçip onu kurtarmalıdır. Vampirler ve büyücü aynı kişiyi seçerse kişi kurtulur. Fakat aynı kişi değilse vampirlerin seçtiği kişi elenir.

Gündüz olduğunda ise vampirler, büyücü ve birbirleri arasında konuşmalar olup vampirin kim olduğunu bulmak için grup birbirine suçlamaya başlar. İkna kabiliyeti iyi olan kişiler bu suçlamalardan kurtulup domino edebilir. En çok oy alan kişi elenir. Son olarak iki vampir, iki köylü ve bir şifacı kalırsa vampirler oyunu kazanmış olur.

Vampir Köylü Oyunu Kuralları Nelerdir?

Vampir köyü oyunu oynamak isterseniz bazı kurallar mevcuttur. Peki vampir köylü oyunu kuralları nelerdir?

  • Oyuncular kartlarında yazan yazıyı göstermemelidir.
  • Oy birliği ile vampir olduğu sanılan kişinin kartını açma zorunluluğu vardır.
  • Vampirlerin amacı köylüleri öldürmek, köylülerin amacı vampiri bulmaktır.
  • Bir köylü oyunun ortasında ölürse diğer oyunculardan gözlerini kapatıp sadece vampirlerin gözlerinin açık kalmasını sağlayarak vampirleri öğrenebilir.

Vampir Köylü Oyununda Kaç Kişi Vampir Olur?

Kalabalık grup ile oynanan köylü vampir oyunu 4-5 kişi oynuyorsanız vampir sayısı 1, 6 kişiden fazla oynuyorsanız 2 tane vampir, 1 tane de büyücü seçilmelidir. Oyun en az 3, en fazla 8 kişi ile oynanmaktadır.

Vampir Köylü Oyununda Ölen Kişiye Ne Olur?

Oyunda ölen oyuncu vampir köylü oyununu izleyebilir fakat oyunun sonuna kadar susma kuralına uymalıdır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...