Twitter Türkiyeye Tüzel Kişilik ( Temsilci ) Ataması Yapacak

Twitter tarafından alınan bir son dakika kararıyla Türkiye’de temsilci atanmasına karar verildiği belirtildi. Temsilci atama için sürecin sonuna gelinirken twitter tarafından olumlu bir adım atıldı ve temsil atayacağını açıkladı.

Facebook, İnstagram, Tiktok gibi platformlar daha önce temsilci atayacağını açıklamış fakat twitterden şimdiye kadar bir açıklama gelmemişti. Bu süreçte çeşitli para yaptırımlarıyla da karşı karşıya kalan twitter bir sonraki aşamada ise bant genişliği daraltma yani sitenin erişilmez hale gelmesi yaptırımıyla karşı karşıya kalacaktır.

Resmi Açıklama Yapıldı

Twitter’ın resmi blog hesabından “Türkiye’deki Twitter Üzerine Bir Güncelleme” başlığıyla açıklama yapıldı. Açıklamada, “Açık İnternet’i korumaya ve savunmaya kararlıyız. Bu çalışmanın bir parçası olarak da çevrim içi hizmetler için bölgesel ve küresel standartların oluşturulması çağrısında bulunmaktayız. Küresel ve parçalı olmayan yapıların; çevrim içi toplulukları ve onların haklarını koruduğuna ve çevrim içi toplulukların interneti tüm dünyada aynı şekilde deneyimleyebilmelerini sağladığına inanıyoruz. Buna ek olarak, açık ve rekabetçi bir ortamda, daha küçük şirketler, büyük şirketlerle birlikte çalışmanın yanı sıra gelişebilirler.” ifadelerine yer verildi.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...