Twitter En Toksik Sosyal Medya Platformu Seçildi!

Yapılan araştırmalara göre, en toksik sosyal medya platformları arasında Twitter önemli bir yere sahip. Bu yüzden de insanlar hem derdini anlatmak, hem içine dökmek hem de yeni hikayelere merhaba demek için Twitter kullanımına başlıyor. Bireysel olarak çok farklı hikayeleri ön plana çıkaran Twitter, sosyal medya konusunda da vazgeçilmeyecek çözümler sunuyor.

Dünya çapında milyanlarca insanın hayatında yer edinen pek çok sosyal medya platformu var. Twitter ise bunlardan birisi. Bu yüzden de her geçen gün daha da yaygınlaşan seçenekleri ön plana çıkarmamız gerekebiliyor. Günümüzün çoğunu geçirdiğimiz bu sosyal medya platformları, fiziksel olarak pek çok kişiye iletişim sunuyor diyebiliriz.

Ama bu tarz platformlarda, bildiğiniz gibi çok fazla toksik var. Özellikle göz ardı edilemeyecek derecede troll ordusu bulunuyor. Bazı hesaplar sosyal medyayı gerçekten kötü şekilde kullanılmasına neden oluyor. Birçok insanın sosyal medyadan kötü etkilenmesi, manipüle edilmesi gibi durumlar da bu konularda karşımıza çıkıyor. En toksik uygulamlaar araştırması bu konuda önemli veriler sunuyor bizlere.

Twitter, bu konuda en çok troll hesaba sahip platform seçildi

Geçtiğimiz aylarda yayımlanan bir araştırma  var. Bu araştırmaya göre Twitter, bu uygulamaların başında geliyor ve çalışmaya gelen katılımcıların %38’i en çok trollün Twitter’da bulunduğunu ifade ediyor. BU yüzden kalımcıların %26.9’u Facebook’un bu konuda büyük bir troll ordusuna sahip olduğunu gösteriyor. Daha fazlası için en azından beklentileri ve yenilikleri yakından görmek gerekebilir. Bu konuda yapılacak olan bütün seçenekleri tek bir tıklama ile kullanabilir ve ön plana çıkarabilirsiniz.

Sosyal medya mental sağlığa gerçekten zarar veriyor

Sosyal medya, mental sağlığımıza gerçekten zarar veriyor. Kişinin kendini nasıl gördüğüne ve mental olarak nasıl hissettiğine bakarak, bu konularla ilgili yeni güncellemelere ulaşabilir ve çözümleri de aynı şekilde organize edebiirsiniz. Mental sağlıklara yönelik olarak etkilerine Simple Texting araştırmaları ile ulaşabiliyoruz. Cevaplar Instagram ile ilk sıraya yerleşmiş durumda.

Tiktok, Facebook, Twitter gibi uygulamalar ise Instagram’ı takip ediyor. Katılımcıların %53’ü sosyal medyayı negatif yorumlar ile problemli bulduğunu ifade ediyor. Kısacası araştırma, saatlerimizi harcadığımız bu platformlarının kullanıcılar üzerinde ciddi etkilerinin olabileceğini bir kez daha göstererek sosyal medyanın bizi bir araya getirmekten ziyade birbirimizden uzaklaştırdığını ortaya çıkardı.

Bu konuda sizin yorumlarınız nedir? Sosyal medya gerçekten sizleri de etkiliyor mu? En azından negatif olarak etkilendiğinizi düşünüyor musunuz? Gelin ve fikirlerinizi yorum olarak yazın. Merakla yorumlarınızı ve fikirlerinizi bekliyoruz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...