Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer Kimdir?

 

Thodex, kripto para sektöründe yaşanan dolandırıcılık olayı ile bir anda gündeme oturdu. Peki, kurucusu kim? Hakkında merak edilen birçok şey olan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’dir. Hakkında her gün farklı bilgiler edinilen kurucu, dolandırıcılık duyumlarının artmasından itibaren merak edilen bir kişi haline geldi. Her gün farklı bilgiler ile kurucuya dair detaylar ortaya çıkıyor. Gündemden düşmeyen Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, Türkiye’den kaçmayı başardı. Bu kaçış  planına dair edinilen bilgilerde ise 1 ay önce bunu planlamış olduğu ortaya çıktı.

Thodex Merak Edilenler

Türkiye’den çok sayıda katılımcının yer aldığı Thodex, gündemde kalmaya devam ediyor. En çok merak edilen ise 20 Nisan tarihinde Türkiye’den kaçmış olan kurucu Faruk Fatih Özer. Peki, kimdir Faruk Fatih Özer? 1994 yılında Kocaeli’de doğmuş olan Özer, dolandırıcılık nedeni lie kırmızı bülten ile aranan girişimcidir. Nisan 2021 yılında Arnavutluk’a kaçmıştır. Türkiye Cumhuriye’nin en büyük dolandırıcısı olarak da anılmaktadır.

Thodex şirketini 2017’de kurdu.

Şirketin 390 bin üyesinden toplanan 2 milyar dolar ile kaçtığı öne sürülüyor. Nitelikli dolandırıcılık suçu ile hakkında soruşturma açılmıştır. Yapılan araştırmalara göre 2 milyar dolar değil, 150 milyon dolar ile kaçtığı anlaşılmıştır. 23 Nisan 2021’de ise hakkında İnterpol tarafından kırmızı bülten ile arama çıkarılmıştır.

Thodex Kurucusu Nasıl Kaçtı?

Her gün yeni bir haber ile Thodex kurucusu gündeme gelmeye devam ediyor. Yapılan araştırmalara göre kaçış planının 1 ay sürdüğü tahmin ediliyor. Özer’i bir çiftin kaçırdığı, ele geçen bilgiler arasında. CNN Türk İstihbarat Şef yardımcısı Fulya Öztürk tarafından yapılan açıklamalara göre, Türkiye’den kaçmadan önce 1 aylık bir plan yaptı. Gizemli bir çift tarafından Türkiye’den kaçırıldığı tahmin ediliyor. Kim oldukları bilinmiyor ancak Arnavutluk’tan Türkiye’ye geldikleri biliniyor. Özer ile yapılan toplantının ardından kaçış planının gerçekleşmiş olduğu yine tahmin edilenler arasında.

Thodex Kurucusu İçin Aramalar Devam Ediyor

Aramaların yapıldığı ilk yerlerden biri Arnavutluk’a kaçtığının tespit edilmesinden sonra oldu. Bunun için aramalar ilk olarak Arnavutluk’ta kaldığı evde yapıldı. Eve baskın düzenlendi ancak bulunamadı. Bu ülkeden de kaçmış olduğu düşünüldüğünden, bu ülkelere yakın olan ülkelerde arama çalışmalarının başladığı biliniyor. Kosova, Makedonya gibi ülkelerde arama çalışmaları devam ediyor. Günlerdir aranan kurucunun ülke gündemini bir süre daha meşgul etmesi bekleniyor. Thodex kurucusu gerçekleştirmiş olduğu dolandırıcılık faaliyeti ile binlerce insanı mağdur etti. Konuyla alakalı çalışmalar sürecektir.

Thodex Hakkında Bilgi

Thodex’in bir anda gündeme 2 kat gelmesi ile birlikte, daha önce adını duymayan kişiler de ne sitesi diye soruyor. Thodex aslında günümüzde görmeye alışık olduğumuz ve adını da çok sık duyar olduğumuz kripto para sitelerinden biri. Yaptığınız yüklemeler ile kripto paralar üzerinden oynayarak paranızı katladığınız bir site. Çok sayıda kişinin parasını katlama ve çekme imkanının da sunulmuş olduğu sitelerden biri olduğundan, bir anda yaşanan bu durum pek çok kişinin mağdur olmasına neden oldu. Site son derece aktif olarak çalışan ve çok sayıda reklam veren bir site. Aynı zamanda reklam ağında büyük markalardan ve ünlü kimselerden de destek almış bir site olarak karşımıza çıkıyoruz. Thodex kripto para ile kazancını arttırmak isteyen pek çok kişinin yatırımını yaptığı siteler arasında yer alıyor. Günümüzde yapılan araştırmalarda da aslında bu kadar büyük bir sitenin şirket olarak gösterdiği yerin de küçük bir ev olduğu ortaya çıkmıştır. Dolandırıcılığın yapıldığı bir site haline gelmiştir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...