Telefonun İnternetini Hızlandırma Yöntemleri

Akıllı telefon kullanırken internet yavaşlığından dolayı ara sıra şikâyet ediyorsanız eğer bunu düzenlemek ve telefonun internet hızını arttırmak için neler yapmanız gerekiyor? Bu konu hakkında sizlere bazı tüyolar vermek istiyoruz.

5G teknolojini konuştuğumuz ve gündemde olan bu dönem içerisinde internet hızının herhangi bir şekilde yavaşlaması çoğu zaman bizi sinir bozucu hallere getiriyor. Hal böyle olunca da internet yavaşlığından ötürü hiçbir şekilde sorun yaşamak istemeyiz. Böyle durumlara karşı olarak internet bağlantısıyla alakalı çok yönden sorun yaşamamak adına bazı yöntemlerle beraber telefon interneti hızlandırabilir, böylelikle hiçbir şekilde yavaşlığa yönelik bir problem dahi yaşamazsınız.

Öncelikle akıllı telefon internet hızlandırmak için yapabileceğiniz bazı çözümleri sizlere sıralamak istiyoruz.

  1. Konum değiştirmeyi deneyin. Akıllı telefonlar bazı zamanlarda internet hızının belirlenmesiyle ilgili olarak en iyi şey, konum olmaktadır. Merkezi yerdeyseniz internet çok hızlı çekerken, bazı ara sokaklarda ya da merkezden uzaksanız da internet hızı düşebilir. Böyle durumlarda sinyalin çektiği yöne doğru konum değiştirmeyi deneyin.
  2. VPN kullanmamaya özen gösterin. Telefonunuzda VPN varsa, VPN bağlantısı trafiğinizde birçok yavaşlığı da beraberinde getirir. Bu nedenle internet servisleriyle ilgili olarak ciddi yavaşlık yaşamamak için VPN ortadan kaldırın.
  3. Telefonu açıp kapatın. Bazen hiç beklemediğiniz anda sorunu çözecek basit durumlar olabilir. Bunlardan biri de yeniden başlatmaktır. Telefonu yeniden başlatırsanız eğer, telefon resetleme yaptığınızda da, çok basit bir şekilde sorunu da çözebiliyorsunuz. Deneyebilirsiniz.
  4. Akıllı telefonlarda uygulamalara dikkat edin. Bazı uygulamalar, internetinizi yoğun bir şekilde arka planda tüketiyor. Hal böyle olunca da internet bağlantınızla ilgili sorun yaşama durumlarını ortadan kaldırmak için internet tükettiğini düşündüğünüz her açıdan uygulamaları keşfederek bunların internet kullanmasını kapatmayı deneyebilirsiniz.

Telefonunuzda yukarıda sayılan tüm durumlarla ilgili bir kontrol listesi hazırlayıp test ettiğinizde, eğer hala yavaşlık durumu varsa bununla ilgili fiziki sorunlara bakmalısınız. Yakınınızda aynı operatör kullanıp internet hızı yüksek olanlar varsa, telefonunuzun SIM kartını değiştirmeye gidin. Eğer sorun çözülmezse de operatörün akıllı telefon tarafında yetkili servis ile iletişim kurarak bilgilendirmesini de almayı deneyebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...