telefon internete bağlanmıyor

Telefon İnternete Bağlanmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Mobil telefonlarımız, hayatımızın içerisinde bizlere pek çok kolaylık sunmaktadırlar. Telefonlarımızın bizlere sunduğu en güzel özelliklerin başında da, internet bağlantısı yer almaktadır. Eğer, telefon internete bağlanmıyor ve benzeri bir sorundan dolayı, internet bağlantısı kuramıyorsanız, yazımızı tamamen okumanızı tavsiye ederiz.

Yazımız içerisinde, internet bağlantısının neden olmadığına dair, pek çok olası sorun ve bu sorunları nasıl çözebileceğinizle ilgili bilgiler yer alacaktır. Telefon internete bağlanmıyor ise öncelikle ilk olarak kontrol etmeniz gereken, hangi bağlantı türünü kullandığınızdır.

Mobil veri veya Wi-fi ile bağlandığınız internet sağlayıcılarınızda olan problemleri, hizmet aldığınız firmalar ile görüşmeniz gerekebilir.

Telefon İnternete Bağlanmıyor Sorunu Çözümü

Öncelikli olarak telefonunuzun hangi tür bağlantıda olduğunu tespit edin. Wi-fi ve mobil veri için oluşabilecek olası sorunları sizlere sıralayacağız.

Telefon internete bağlanmıyor sorunu çözümleri;

1)     Wi-Fi Bağlantısı İçin

Wi-Fi bağlantınız tamamen kurulu gözüktüğü halde, internet üzerinden arama yaptığınızda, herhangi bir içeriğe erişemiyorsanız, yapmanız gerekenler;

  • Modeminizi kapatıp açarak (Normal reset) Wi-Fi ağınızın tazelenmesini sağlayınız.
  • Sorun halen devam ediyorsa diğer cihazlarda Wi-Fi bağlantısı olup olmadığını kontrol ediniz.
  • İlk seçenek olan, diğer cihazlarda Wi-Fi bağlantısı var ise telefonunuzun ağ ayarlarını sıfırlamayı deneyebilirsiniz.
  • Ağ ayarlarınızı sıfırlamak için Ayarlar kısmından genel kısmına, genel kısmından da sıfırla kısmına girdikten sonra, ağ ayarlarını sıfırla seçeneğine dokunabilirsiniz.
  • Ağ ayarlarını sıfırlamadan önce, sıfırlama işlemi sonrasında daha önceden girmiş olduğunuz şifrelerin kaybolacağınızı bilmeniz gerekiyor.
  • Sıfırladıktan sonra, sorun halen devam ediyorsa telefonunuzun yetkili servisini aramanız gerekiyor.
  • İkinci seçenek olan, diğer cihazlarda da Wi-Fi bağlantısı yok ise internet hizmeti aldığınız kurumu arayarak sorunu bildirmeniz gerekiyor.
  • İnternet hizmeti aldığınız kurumu aramadan önce, modemin üzerinde yer alan Wi-Fi ışığının yanıp yanmadığını, internet ışığının yanıp yanmadığını da kontrol edebilirsiniz.

2)     Mobil Veri İçin

Mobil veriniz üzerinden telefonunuzu internete bağlıyorsanız, yapmanız gereken sadece birkaç yol var. Harici tüm işlemleriniz için, hattınızın bulunduğu firma ile görüşmeniz gerekiyor. Telefon internete bağlanmıyor mobil veri için yapabilecekleriniz, yalnızca kontrol maiyetinde olacaktır.

  • İlk olarak telefonunuzun güç düğmesine basılı tuttuktan sonra, telefonu yeniden başlat seçeneğine tıklamanız gerekiyor.
  • Yeniden başlattıktan sonra, sorun halen devam ediyorsa telefonunuzun sim kartı ayarlarını açmanız gerekiyor.
  • SIM kartı ayarları içerisinden mobil ağlar kısmına girdikten sonra, otomatik olarak seç kısmının aktif olduğundan emin olun.
  • Erişim noktası adları kısmına girdikten sonra, herhangi bir erişim noktası bulunmuyorsa “Yeni APN” seçeneğine tıklayın.
  • Yeni APN ayarlarken, kullandığınız firmanın adını, APN adı olarak ayarlayın. “Turkcell internet” gibi.
  • Daha sonra, APN kısmının altına “internet” yazarak yeniden mobil ağa erişiminizi deneyebilirsiniz.

Telefon internete bağlanmıyor konusunda mobil ağlar için bunlar sizlere çözüm olmadıysa müşteri temsilcinizi arayabilirsiniz.

Müşteri temsilcinizi aramadan önce, mobil verinize tanımlı internet hakkın olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayınız. Eğer, telefonunuzda tanımlı olan SIM kartı faturasız bir hat ise mobil veriniz ve bakiyeniz bittikten sonra internete bağlanamazsınız.

Mobil veri açık ama internete giremiyorum sorunu çözümünü de sizlere sunmuş olduk.

Web sitemizi ziyaret ederek internete bağlanma sorunları gibi konularımızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...