Tekrar Nasıl Yapılır?

Tekrar Nasıl Yapılır?

Tekrar Nasıl Yapılır? Okul ve sınav döneminin başlamasıyla birlikte öğrenciler kendilerini yorucu bir tempo içerisinde buldular. Pek çok öğrenci ders çalışırken ve sınavlara hazırlanırken zorluk yaşıyor. Bu zorluğun ana sebebiyse bilgileri taze tutmamak ve çalışmaları son dönemlere sıkıştırmaktan kaynaklanıyor. Bu durumun öne geçmenin en kolay yoluysa düzenli tekrar yapmak. Birçok öğrenci düzenli tekrar yapmadığı için çalışılması gereken konular son güne kalıyor. Bu durum öğrencilerin hem strese girmelerine hem de motivasyonlarını düşürmelerine sebep oluyor. Bunun yanı sıra pek çok öğrenci tekrar nasıl yapılır ya da öğrenilen bilgiler nasıl taze tutulur bilmiyor. Konuların fazlalığı, öğrenilmesi gereken derslerin çokluğu öğrencilerin tekrar yapmasını zorunlu hale getiriyor. Bu yazımızda öğrenciler için bilgileri taze tutmanın yollarını ve tekrar nasıl yapılır detaylıca açıkladık.

Ders Tekrarı Yapmak İçin Öneriler

Sınav dönemlerinde konuların yetişmediği ya da öğrenilen bilgilerin bir süre sonra zihinde kalmadığı konusunda pek çok öğrenci şikayetçi. Bu durum belirli bir süre sonra öğrencilerde strese, başarısızlığa ve motivasyon düşüklüğüne sebep oluyor. Peki tekrar nasıl yapılır? Ders tekrarı konusunda birkaç öneriyi sizler için derledik.

  • Programa uygun hareket etmek ders tekrarını kolaylaştıracaktır. Örneğin konuların işleyişine göre kendinize 2 haftada bir tekrar programı oluşturabilirsiniz.
  • Derslere ayrıntılı çalışırken tekrar için önemli noktaların bulunduğu notlar hazırlayın. Tekrar dönemlerinde bu notları okuyarak hızlıca bilgilerinizi tazeleyebilirsiniz.
  • Soru çözümü ders tekrarı için en uygun yöntemlerden bir tanesidir. Kendinize ders tekrarı için bir soru bankası belirleyin. Ders tekrarı yapacağınız dönemlerde özet notlarınızı okuyabilir ve hemen ardından bu testleri çözebilirsiniz.
  • Yanlış yaptığınız soruları mutlaka sorun. Ders tekrarı için belirlediğiniz test kitabında mutlaka çözemediğiniz ya da yanlış yaptığınız sorular olacaktır. Bu soruları öğretmenlerinize sorun ve soruyla alakalı konu hakkında kısa bir özet anlatmalarını isteyin. Çözemediğiniz soruların üstüne konuyla alakalı notlar alın.
  • Deneme sınavları ders tekrarı için oldukça faydalı. Geriye dönük deneme sınavları çözerek geçmiş konuları pekiştirebilirsiniz. Benzer şekilde çözemediğiniz soruları hocalarınıza sorarak bu sorular üstüne kısa notlar alarak ders tekrarı gerçekleştirebilirsiniz.

Tekrar Nasıl Yapılır? Makalemizin sonuna geldik Sözleşme Nasıl Yapılır? Makalemizi okumak isterseniz buraya bırakıyoruz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...