Tavsiye Edilen Bilim Kurgu Filmleri

Yorucu bir günün ardından ayaklarınızı uzatabilir ve hd film izlemeye başlayabilirsiniz. Özellikle de kafanızı dağıtacak olan bilim kurgu yapımları sayesinde keyifli saatler geçireceğiniz kesin. Bunun için:

  • Önce mutlaka izlenmesi gereken yapımları dikkate almalısınız.
  • Konuları inceleyerek aralarından kendi zevkinize göre tercihte bulunabilirsiniz.
  • Yönetmeni ve başrol oyuncuları da belirleyici olacaktır.

İlk etapta tavsiyeleri göz önünde bulundurmanız daha doğru olacaktır. Aynı zamanda IMDB ile izleyici puanları yol gösterir. Böylece en sevilen bilim kurgu filmleri hangileri öğrenerek izlemeye başlarsınız.

İzlenmesi Gereken Bilim Kurgu Yapımları

İlk etapta mutlaka izlenmesi gerekenler ön plana çıkmakta. Mesela bunlar arasında olan ‘V’ yani V For Vendetta, izleyicisinden tam not almayı başarmıştır. Başta merak edilen hususlar:

-Yapım: ABD, Almanya ve İngiltere ortak yapımı olarak bilinir. 2006 yılında vizyona katılan bilim kurgu ile aksiyon filmleri arasında. Natalie Portman, Hugo Weaving ve Stephen Rea gibi ünlü isimler de başrolde yerini almıştır.

-Konusu: Roman uyarlaması olan V, İngiltere’de ki baskıcı bir hali ele alır. Bu baskılara karşı masum bir kadının gerçek kimliğine kavuşması ifade edilir. V isimli baş karakter, masum kadını kurtarır ve baskısı toplum düzenine göre onu yetiştirmeye başlar. Artık o masum kadından geriye hiçbir şey kalmamıştır.

Ünlü Yönetmenlerin Bilim Kurgu Filmleri

Bilim kurgu filmleri arasından tercihte bulunmak isteyenler yönetmeni ve oyuncuları dikkate alıyor. Bunun üzerine öne çıkan yapımlar arasında Yıldızlararası da yer almakta. İlk önce filme dair:

-Film: Tam olarak 7 Kasım 2014 tarihinde yayına katılmıştır. Bilimkurgudan ziyade dram türünden de sergilenir. Ünlü yönetmen Christopher Nolan’in yapımı olduğu için de öne çıkmayı başarmıştır. Başrollerde ise Matthew McConaughey ile Anne Hathaway bulunuyor.

-Konusu: Biliminsanı olan Cooper, yeni bir görev alır ve ailesine karşı bu görevde yer alıp almayacağına karar verir. İki çocuğu bulunan Cooper’ı zorlu bir mücadele bekliyor. Üstelik bu mücadele yıllar sürecek ve iki çocuğuna hasret kalacaktır.

Bilim Kurgu Filmlerden: Yenilmezler

Marvel karakterlerini merakla takip edenler Yenilmezler filmini bilir. Ancak henüz izlemeyenlere karşılık ele almak gerekir. Bu aksiyon ve macera dolu yapım, seri olarak gözler önüne serilmiştir. İlk etapta:

-Yapım: 4 Mayıs 2012 tarihinde Marvel sevenleri karşılamıştır. Film tam olarak 2 saat 20 dakika sürüyor. Joss Whedon yönetmen koltuğunda. Başrolleri ise:

  • Robert Downey
  • Chris Evans
  • Mark Ruffalo

-Konusu: Uluslararası barış örgütünü yöneten Fury, dünyanın başına gelecek olan büyük bir felaketi in görmeye başlar. Ve bu felaketi aşmak için süper kahramanlara ihtiyaç duyar. Hemen Marvel ekibi ile iletişime geçer ve zorlu mücadele başlar.

Unutulmaz Bilim Kurgu Yapımı: Ben Efsaneyim

Bilim kurgu film izle tercihinde bulunanlara önce unutulmaz yapımlar eşlik edecektir. Mesela ‘Ben Efsaneyim’ bunlar arasında boy gösterir. Ve herkesin mutlaka izlemesi gereken yapımlardan bir tanesi olarak bilinir. Şöyle ki:

-Yapım: Vizyona 25 Ocak 2008 tarihinde katılmıştır. 1 saat 40 dakika süren film, bilimkurgudan ziyade dram türünden sergilenir. Will Smith’in başarılı oyunculuğu filmi öne çıkarmıştır.

-Konusu: Bilim adamı olan Robert, dünyaya yayılan virüse engel olamamıştır. Virüse karşı New York, ıssız bir yer olmuştur. Hayatta kalmayı başaran Robert, bu ıssız yere ayak uydurmayı başarmıştır. Hatta kendi gibi hayatta kalanlar ile iletişime geçmek ister. Aynı zamanda virüse karşı mücadelesini de devam ettirmekte.

Bilim Kurgu Film Önerileri

Bilim kurgu dalında çekilen yapımlar saymakla bitmiyor. Ancak aralarından en çok tercih edilenleri seçebilir ve izlemeye başlayabilirsiniz. Mesela Tom Cruise’nin muhteşem oyunculuğu ile Azınlık Raporu izlenebilir. Arkasından gelenler ise:

  • 2000 yılında vizyona adım atan X-Men olmazsa olmazlar arasında.
  • Yarının Sınırında izlenmesi gereken filmlerden bir tanesi.
  • Venom: Zehirli Öfke son dönem bilim kurgu yapımı olarak sergilenir.

Hepsine dair ayrı film, konu ve fragman detayları mevcut. Bu sayede fikir sahibi olur ve tercihinizi yaparsınız. Örneğin arkasından gelenlere örnek vermek gerekirse:

  • Labirent: Ölümcül Kaçış
  • Ada
  • Deja Vu
  • Açlık Oyunları vb.

Tüm bu filmlerin ‘mutlaka izlenmesi gerekenler’ adı altında ele alınması dikkatlerden kaçmıyor. Ve hepsi de https://www.fullhdfilmizlesene.com/ eşliğinde izlemek isteyenlere eşlik ediyor.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...