Tarla Satışı Nasıl Yapılır?

Tarla Satışı Nasıl Yapılır?

Tarla satışı nasıl yapılır sorusu birçok tarla sahibi tarafından merak ediliyor. Tarlalar sadece bir kişiye ait olabileceği gibi birden fazla kişiye de ait olabilir. Birden fazla kişiye ait olması durumunda hisseli satış işlemleri gerçekleştirilir. Tek bir kişiye ait olan tarla satışı yapılırken Noter’de gerekli işlemler yapılır. Tarla, üzerinde yer alan taşınmazlar ile birlikte belirlenen ücret karşılığında alıcıya devredilir. Eğer birden fazla hak sahibi varsa her birinin bilgileri ve hak sahipliği tapu üzerinde yer alır.

Hisseli tarlaların satışı o kadar kolay gerçekleşmez. Satıcı ve alıcı arasında anlaşma olması yeterli olmuyor. Aynı zamanda tarla üzerinde hak sahibi olan diğer kişiler ve satıcı kendi aralarında anlaşmalıdır. Bu sayede tarla satışı gerçekleştirilebilir.

Hisseli Tarla Alımında Nasıl Bölünür?

Tarla satışı sırasında alıcı, tarlanın belirli bir kısmını satın alıyor ise bu durumda çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir. Örneğin tapuda hangi kısmın satılacağı konusunda satıcılar konusunda anlaşmazlıklar yaşanması mümkündür. Aynı zamanda tarlanın belirli bir kısmında kalan taşınmazlar da anlaşmazlık konusu olabiliyor.

Tarla satışı nasıl yapılır diye arama yapan kişiler bunlara dikkat etmelidir. Bütün hususların karar bağlanması ve öncelikle satıcılar arasında anlaşma sağlanması gerekir. Sonrasında ise satıcı ve alıcı arasında anlaşma yapılır ve satış gerçekleşir. İlgili paranın satıcıya teslim edilmesi ve Noter huzurunda tapu devri yapılması ile tapu satışı gerçekleştirilir. Genel olarak satış için şunlar sağlanmalıdır;

  • Alıcı satıcı anlaşması

  • Satıcılar birden fazla ise onların anlaşmaları

  • Gerekli resmi evraklar

  • Ödeme

Tarla Satışı Ne Kadar Sürede Gerçekleşir?

Tarla sahipleri, tarlalarını satmak için ne kadar süre gerektiğini merak edebilir. Belirtmek gerekir ki bu süre değişkenlik gösterir. Tapunun tek bir kişi üzerine olduğu durumlardan daha hızlı bir şekilde satış yapmak mümkün oluyor. Ancak hisseli olarak yapılan satış işlemlerinde daha fazla süre gerekebiliyor.

Bu noktada en önemli olan şey satıcı ve alıcı anlaşması ile tapuda birden fazla hak sahibi varsa bunların kendi aralarında anlaşmalarıdır. Aynı zamanda evrak temin süresinde göre de satış sürelerinin değişkenlik gösterdiğini belirtmekte fayda var. Tarla satışı nasıl yapılır öğrenmek ve bu konuda bilgi alarak emin adımlar ile ilerlemek isteyenler mutlaka https://www.hizliresim.com/blog/ sitesinden kolayca bilgi alabilirler.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...