Tarihte En Kötü 3 Bilgisayar Virüsü Hangileridir?

Daha önce bilgisayar virüsü ile karşılaşmadıysanız eğer bu yazımız içerisinde yer alacak virüsleri ve insanlara yarattığı birçok durumları öğrendiğinizde şok olabilirsiniz. Bazı raporlara göre 2008 yılı içinde virüslerin insanlara zararı yaklaşık 8.5 milyar dolar bazında gözüküyor.

Bilgisayarların hayatımızda var olduğu zamandan bu yana virüsler her zaman kötü yazılım olarak anılmıştır. Kendi kendine kopyalanabilen ve buna göre veri toplayan bir bilgisayar, 1949 yıllarında bulundu. Bu keşif ile beraber virüslerin ortaya çıkması ile ortalama 10-20 yıl kadar bir zaman aldı. 1980 yıllarında virüsler, çeşitli disklere kaydolarak insanların bilgisayarlarına girer, bu şekilde verileri kopyalamaya ve kendi kendine bilgisayarı çökertmeye yönelik işe yarayan kötü yazılımlar olarak biliniyordu.

Bugün ise virüslere bakıldığında, artık virüslerin yayıldığı alanlar direkt olarak internet ortamları olmuştur. İnternet ile beraber virüsler gerçekten de insanların korkulu rüyası oldu. Sizlere bu yazı içerisinde virüslerden bahsedeceğiz. Tarihin en kötü 3 virüsü hangisidir, birlikte incelemiş olacağız.

Storm Worm

Türkçe ismi Fırtına Solucanı olarak bilinen Storm Worm günümüzde 2006 yıllarında ilk adını duyuran virüslerden biri oldu. Bu virüs, epostalardan yayılan bir virüs olurken günümüzde birçok virüs programı da farklı isimle tanıtıyor. Symantec programı Peacomm olarak adlandırıyor, McAfee ise direkt Nuwar ismini kullanıyor. Bir çeşit truva atıdır ve virüsün bulaştığı bilgisayarlara uzaktan erişim açık oluyor.

Leap-A / Oompa-A

Apple bilgisayarlar, Windows bilgisayarlara göre günümüzde daha az kullanılır. Bu nedenle pazarı geniş olmayan Apple bilgisayarlara yönelik virüslerin de daha az yapıldığı ve çoğu zaman uğraiılmadıı bilinir. 2006 yıllarında ise Oompa-a adında bir virüs ortaya çıktı. Bu virüsün gerçek adı ise Leap-a virüsü olarak biliniyor. iChat adlı mesajlaşma uygulaması üzerinden yayılan bu virüs, Mac bilgisayarlara bulaşıyor ve iChat listenizi tarayarak, tüm kişilere mesaj gönderiyor. Masum bir JPEG uzantılı görüntüyle beraber diğer kişilerin de bilgisayarlarına bulaşmayı isteyen bir virüstür.

Sasser ve Netsky

Sven Jaschan adlı bir kişi tarafından yapılan Sasser ve Netsky adlı virüs, bu kişinin 17 yaşlarında kodlama bilmesiyle beraber yaptığı bir virüs olarak günümüzde yaygındır. Güvenlik açıklarından yararlanarak bilgisayra saldıran ve açık arayan bu virüs, e-posta ile değil, direkt bilgisayarlara herhangi bir yol ile bulaşarak savunmasız herhangi bir dosya veya sistem bularak bulaşıyor. 22.016 bayt boyutunda dosya eki olarak e-postalar aracılığıyla da çoğu zaman bulaştığı bilniir ve DoS saldırılarında kullanılmak için bilgisayarları topluyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...