Tam İstediğiniz Memelere Sahip Olmanın Yolu Meme Estetiği

Her kadın güzel, dolgun ve çekici memelere sahip olmak ister. Bu konuda doğuştan gelen bir eşitlik söz konusu olmasa da meme estetiği ameliyatları her kadına hayalindeki memelere kavuşma imkanını sunuyor. Memelerinin daha büyük, daha küçük ya da daha dik olmasını isteyen kadınlar meme estetiği ameliyatları ile hayallerini gerçeğe dönüştürme ayrıcalığını yaşıyor. Meme estetiği ameliyatları kapsamında meme dikleştirme, meme büyütme ve meme küçültme ameliyatları yapılıyor. Ameliyatlar kişi özelinde ihtiyaçlara ve beklentilere göre belirleniyor ve planlanıyor. Kişiselleştirilebilir estetik cerrahi prosedürler olmaları nedeniyle meme estetiği ameliyatları kadınların istedikleri görünüme kavuşmasında önemli bir rol oynuyor.

 

Sarkık Memeler Çözümsüz Değil

 

Kilodaki aşırı dalgalanmalar, hamilelik, emzirme, yaş alma ve yer çekiminin etkisi gibi nedenlere bağlı olarak meme dokusu aşağı doğru sarkabilir. Bu durumun giderilmesi amacıyla meme dikleştirme estetiği ameliyatına başvurulabilir. Estetik cerrahi bir prosedür olan meme dikleştirme ameliyatı memelerde pek çok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkan sarkmaların giderilmesi amacıyla uygulanır. Meme dikleştirme, meme küçültme ve meme büyütme estetiği ameliyatları her hasta özelinde farklı teknikler kullanılarak uygulanabilir. Meme dikleştirme ameliyatında kullanılacak teknik belirlenirken hasta özelinde meme hacminin yeterli olup olmadığı ve memedeki sarkmanın derecesi gibi etkenlere göre belirlenir.

 

Hastada meme sarkmasına ek olarak hacim yetersizliğinin de bulunduğu durumlarda meme dikleştirme ameliyatı kapsamında memelere silikon protez yerleştirilebilir. Sarkma sorunu yaşanan memeler olması gerekenden daha büyük olduğu durumlarda ise meme dikleştirme ameliyatının meme küçültme ameliyatı ile kombine edilmesi söz konusu olabilir.

 

Meme estetiği başta olmak üzere tüm estetik cerrahi prosedürlerindeki başarılı uygulamalarıyla dikkat çeken Op. Dr. Evren İşçi her operasyondan önce hastalarının isteklerini ve beklentilerini ayrıntılı bir şekilde dinler. Hastanın kronik bir hastalığı ya da düzenli olarak kullandığı ilaçlar olup olmadığını öğrenir. Bu sayede her hastasının tıbbi öyküsünü dinleyerek detaylı bilgi edinir. Hastadan sağlık geçmişine ek olarak emzirme, menstrual siklus, gebelik süreçleri ve geçirdiği operasyonlar hakkında da bilgi edinir. Hastanın 3 boyutlu meme fotoğraflarını değerlendirir. Ameliyat sanal olarak sümüle edilir ve elde edilecek sonuçlar hastaya gösterir. Meme dikleştirme ameliyatı kapsamında memelere silikon implant uygulanıp uygulanmayacağı kararı hastayla birlikte verilir. Hastayı operasyon süreci ve sonrası hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirir. Hastanın operasyon sonrası elde edilecek sonuçlarla ilgili beklentilerinin gerçekçiliği konusunda bir değerlendirme yapar ve tüm bu aşamaların ardından ameliyat tarihini kararlaştırır.

 

Meme Dikleştirme Ameliyatı Özelleştirilebilir

 

Meme dikleştirme ameliyatında hangi yöntemin uygulanacağı hastanın meme dokusu, memelerdeki sarkmanın derecesi ve buna benzer etkenlere bağlı olarak kişi özelinde belirlenir. Ameliyat süreci genel anestezi altında tamamlanır. Meme başının ve halkasının yeri ile genişliği belirlenirken hastanın vücut ölçüleri ve belirli anatomik noktaları dikkate alınır. Memede fazlalığa neden olan deri çıkarılır ve meme başının yeri yeniden düzenlenir.

 

Memelerdeki sarkmanın sınıflandırılması sırasında belirli unsurlar göz önünde bulundurulur. Meme başının, meme altı çizgisinin hizasında veya aşağısında olması sarkma olarak kabul edilir. Meme başı, meme altı çizgisinin hizasında ya da yakınında olduğunda 1.derece meme sarkması söz konusudur. Bu tür sarkma sorunu yaşayan hastalarda meme halkasının üzerinde bulunan deriden yarım ay şeklinde bir parça çıkarıldıktan sonra meme halkasının biraz yukarı taşınması söz konusu olabilir.

 

2.derece meme sarkması, meme başının meme altı çizgisinden 1 ila 3 cm aşağıda olması şeklinde tanımlanabilir. Bu tür durumlarda meme ucu halkasının çevresinden daha büyük bir deri parçası çıkarılır. Halka daha küçük çaptaki meme başı halkasına büzülerek dikilir. Bunun yanı sıra Vertikal kısa skar tekniğinin uygulanması da tercih edilebilir. Bu tekniğin farkı halka çevresinin büzülerek dikilmemesidir. Kullanılan teknik kapsamında üstte meydana gelen deri açıklığı meme halkasının altına kaydırılır. Aşağı doğru uzanan dik bir izin kaldığı bir tekniktir.

 

Meme başı, meme altı çizgisinden 3 cm’den fazla aşağıda bulunuyorsa 3.derece meme sarkmasından söz edilebilir. Bu durumda Vertikal mastopeksi uygulanır. Ters T şeklinde bir izin yanı sıra meme altında yatay bir iz daha kalır. Bu yöntem sonucu meme tam bir yuvarlak ya da koni şekli alabilir.

 

Meme dikleştirme ameliyatının amacı meme başının daha yukarı bir seviyeye diğer bir deyişle normal yerine getirmektir. Normal seviye memenin hasta ayaktayken hafif öne ve yukarı doğru konumlanmasını gerektirir. Meme dikleştirme ameliyatından sonra nerede iz kalacağı uygulanan tekniğe göre belirlenir. İzler genellikle ilk 6 aylık sürede daha belirgindir. Sağlıklı bir iyileşme sürecinin yaşanmasıyla birlikte iz azalarak belirginliğini ve pembeliğini kaybetmeye başlar. Bu aşamada kişisel faktörlerin iyileşme sürecini etkilediği gerçeği göz önünde bulundurulmalıdır.

 

Kişi özelinde uygulanan tekniğe bağlı olarak meme dikleştirme ameliyatı sırasında süt kanallarının kesilmesi gerekmeyebilir. Bu durumda meme dikleştirme ameliyatından sonra emzirme ile ilgili herhangi bir sorun yaşanmaz.

 

 

 

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...