Tam Ekran Parmak İzi Okuyucusu Geliyor

Tam ekran parmak izi okuyucusu içeren güçlü bir donanım geliştiriliyor. Bu donanım sayesinde istediğiniz uygulamayı parmak izinizle açabileceksiniz.

Uzun zamandır üzerinde çalışma gösterilen tam ekran parmak izi oyucusu sonunda seri üretime hazır hale getirildi. Özellikle de LCD ekranlarda kullanılması planlanan bu donanım sayesinde akıllı telefonlar çok daha kolay bir hale geliyor. Hadi gelin hep birlikte detaylara göz atalım.

Parmak izi okuyucuları genellikle akıllı telefonun yalnızca bir bölgesinde kullanılıyordu. Bu durum çoğu zaman ekran altı parmak izi gibi bir teknolojiyi yeteri kadar kullanmasını engellemektedir. Çinli bir teknoloji şirketi bu soruna bir çözüm bulmayı başardı. Firma tarafından geliştirilen bir teknolojiyle, akıllı telefonların kullanılması daha keyifli hale gelecek.

Tam Ekran Parmak İzi Okuyucusu Geliyor!

Normalde bu özellik biraz daha üst segmentte kullanılmaktaydı. Yapılan son araştırmalar sonucu Çin merkezli bir teknoloji firması bu özelliği orta segment cihazlara da getirmeyi düşünüyor. Böylece tüm akıllı telefonlar için ekran altı parmak izi teknolojisi kullanılabilecek. Tam ekran parmak izi okuyucusu kimileri için tuhaf görünse de harika bir teknolojik gelişme olduğunu bildirmek isteriz.

Çin asıllı bir teknoloji üreticisi olan Tianma, bu konuda değişik bir teknoloji kullanacak. Telefonunuzda yer alan herhangi bir uygulamayı açmak için bile parmak izi okuyucusunu kullanabileceksiniz. Böylelikle telefonun sistemi otomatik bir şekilde devreye girecek ve açılacaktır. Yeni geliştirilecek olan bu teknoloji sayesinde telefonlarda yer alan parmak izi okutma bölgeleri tamamen tarih olacak. Bu yeni teknoloji, tahmin edilenin çok daha ötesinde bir kolaylık sağlayacak.

Bu teknolojinin hayatımıza tamamen girmesi için net bir tarih verilmemektedir. Seri üretime hazır olduklarını ve tam ekran altı parmak izi okuyucu sensörüyle büyük değişime imza atacaklarını ifade ediyorlar. Bu teknoloji hayatımıza girdiği anda telefonlarda çok şeyler değişecek diyebiliriz. Mesela ilk değişecek olan şey telefonlarda yer alan parmak izi okuyucu kısmının kaldırılacağıdır. Telefonlarda kullandığımız ekran kilitlerine de gerek kalmayabilir. Tüm teknoloji severler bu teknolojinin hayatımıza gireceği tarihi merak içerisinde beklemektedir. Piyasaya çıktığı ve seri üretime geçtiği an sizlere bilgi vermeye çalışacağız. Bizi takipte kalın.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...