Sunucu Kimliği Doğrulanamıyor Ne Demek

Sunucu Kimliği Doğrulanamıyor Ne Demek?

Sunucu Kimliği Doğrulanamıyor Ne Demek? Cihazlarda meydana gelen sunucu kimliği doğrulanamıyor hatası, son günlerde sık sık farklı kullanıcılarda ortaya çıkmaya devam ediyor. Alınan sertifikaların güvenli olmaması, çözümlere uzak kalınması ve cihazların farklı adresler kullanması gibi sebeplerden ötürü meydana gelen bu sorun, birçok durumu etkilemektedir. Bu Hatayı gördüğünüz zaman genel olarak yazılım hatasına maruz kaldığınızı, zayıf bir ağ bağlantınızın olduğunu, sunucu kesintisine uğradığınızı, geçici sistem hatalarının meydana geldiğini ve mail uygulamanızda bir sorun olduğunu anlayabilirsiniz. İlk kez bu sorunla karşılaşan kullanıcılar endişeye kapılabilir ve nasıl çözüme ulaşmaları gerektiğini bilmeyebilirler. Uygulanabilecek farklı çözüm yöntemleri mevcuttur ve bu yöntemler sayesinde Sunucu Kimliği Doğrulanamıyor Ne Demek? sorunundan kurtulabilirsiniz.

Sunucu Kimliği Doğrulanamıyor Hatasında Ne Yapılması Gerekir?

Posta ve cihazlarda meydana gelen Sunucu Kimliği Doğrulanamıyor Ne Demek? hatasıyla karşı karşıya kaldığınız zaman öncelikle bunun nedeninin bilinmesi gerekir. Nedeni öğrenildikten sonra artık çözüm aşamalarına geçiş yapılarak bu hatadan kurtulmak gerekir. Sunucu kimliği doğrulanamıyor hatasına alternatif olarak sunulan çözümleri kullanmadığınız takdirde, sunucunuz kötü bir yazılıma maruz kalabilir ve tamamen çökebilir. Bu tür bir sorunla karşılaşmamak adına aşağıda yer alan çözümleri deneyerek hatadan kurtulabilirsiniz.

  • Cihazınızı yeniden başlatmak en basit ve etkili bir yöntemdir. Genellikle küçük performans sorunları meydana geldiği zaman sorunu gidermek için cihazı kapatıp açabilirsiniz.
  • Posta uygulamanızı kapatıp, yeniden açmak da hatanın giderilmesinde etkili bir çözümdür.
  • Basit yöntemler sonucunda düzelmeyen hata için mail hesabınızı tamamen silip geri eklemek de çözüme kavuşturacaktır.
  • Hücresel bağlantıya geçiş yapabilirsiniz.
  • Güvenli yuva katmanı şifrelemesini devre dışı bırakabilirsiniz.
  • Bu yöntemler sonucunda da hata düzelmediğinde son olarak ağ ayarlarını sıfırlayabilirsiniz. Ağ ayarlarını tamamen sıfırlamak, her alanda temizlik sağlar.

Sunucu Kimliği Hatası Neden Oluşur?

Servis sağlayıcısında meydana gelen sorunlar sonucunda sunucu kimliği doğrulanamıyor hatası oluşur. E-posta hesabında oluşan teknik zorluklardan ötürü bu hata meydana gelebilir. Bakım ve onarım çalışmaları esnasında bu sorun meydana gelebilir. Servis operatörünüzde ya da cihazda gelip giden sunucunun kontrol zamanları gecikmiş olabilir. Girdiğiniz sunucu işlevselliğini kaybetmiş olabilir. Temel olarak da e-posta sunucunuz kapalı olabilir. Bu kaynaklardan ötürü sunucu kimliği doğrulanamıyor hatası almak oldukça normaldir. Çözüm alternatiflerini deneyerek sonuca ulaşabilir ve hatayı ortadan kaldırabilirsiniz. Ekstra bir çözüm seçeneği olarak da önbellek temizleme işlemi yapabilirsiniz. Bu işlemi yaparken kayıtlı olan şifrelerinizi göz önünde bulundurmalısınız.

Sunucu Kimliği Doğrulanamıyor Hatasının Sebepleri Nelerdir?

Birçok çözüme rağmen Sunucu Kimliği hatası devam ediyorsa, bu sebep en yaygın iki nedenden ötürü meydana gelmiş olabilir. Bu iki yaygın nedenler ise sunucu adında ve alan adınsa uyumsuzluk meydana gelmesi, sunucunun güvenlik sertifikasında tekrar güvenilir olma zorunluluğunun yer almasıdır. Bu iki yaygın nedenden ötürü Sunucu Kimliği hatası meydana geldiğinde uygulanması gereken çözüm alternatiflerinde artış meydana gelir. Bu çözüm alternatifleri şunlardır:

  • Öncelikle SSL olarak bilinen sertifika güvenlik ayarlarının kontrolü yapılmalı ve bu ayarlar pasif hale getirilmelidir.
  • Tüm adımlar tek tek izlenmeli ve cihazın versiyonu güncellenmelidir.
  • Ayarlara gidilerek mail adresi seçilmeli ve gelen posta ayarlarında sunucu kapısı pasife çekilmelidir.
  • Farklı cihazlarda ayarlar ve mail ayarları farklı dosyalar içinde olabilir, bu nedenle cihazın modeline ve yılına göre seçimler yapılmalıdır.
  • Son olarak ise güncelleme yapıldıktan sonra cihaz fabrika ayarlarına döndürülmelidir.

Bu hususları uygulayarak Sunucu Kimliği Doğrulanamıyor Ne Demek? hatasından kurtulabilir ve cihazınızı da postanızı da etkili bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bu yazımız hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmında belirtmeniz yeterlidir. Ddos Yediğimi Nasıl Anlarım? makalemizi incelemeyi unutmayınız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...