sporcu pilavı nasıl yapılır

Sporcu Pilavı Nasıl Yapılır?

Sporcu pilavı nasıl yapılır; sporcu pilavı, A, B, E ve C vitaminlerinin koruyucu etkileri sayesinde vücudu güçlendirir. Aynı zamanda pirinçte bol miktarda bulunan karbonhidrat, mineralleri vücut enerjisinin ilk üretim kaynağı oldukları için vücudun enerji ihtiyacını anında karşılar. Böylece vücut her zaman zinde, tok ve enerjik hisseder. Sporcu pilavı yemek, vücut üzerindeki etkileri belirlendiğinden beri diyet ve egzersiz beslenme programlarının temel taşı haline geldi. Sporcu pilavının faydalarından bahsetmek gerekirse, maddeler halinde şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Kolesterol dengeleyicidir: Pirinç hiçbir şekilde zararlı yağlar, sodyum veya kolesterol içermez. Bu nedenle dengeli beslenme programlarında temel tüketim ürünlerinden biridir.
  • Tansiyonu dengeler: Pirinç, potasyum mineralleri ve konsantrasyonu en yüksek besinlerden biridir. Vücuda son derece faydalı olan bu mineral, tansiyonu dengelemek ve yüksek tansiyonu önlemek için etkili bir ilaçtır.
  • Dirençli nişasta içeriği: Pirinç, sindirim sistemi tarafından sindirilmeden doğrudan kolona ulaşabilen nişasta içerir. Yapısında herhangi bir değişikliğe uğramamış olan bu nişasta türü, günlük bağırsak hareketlerini kolaylaştırmada rol oynayan faydalı bakteri sayısının artmasında etkilidir. Bu işlevi ile kabızlık ve ishal gibi sorunların çözülmesine yardımcı olur. Ayrıca, “yaramaz bacak sendromu” olarak bilinen bir durumun bölümlerinde bir seyreltme sağlar.

Sporcu Pilavı Yapımı

Sporcu pirinç pilavı genellikle vücudu uzun süre tok tutmak için diyet programının bir parçası olarak tüketilir. Pirinç vücutta bu etkiyi ancak içerdiği vitamin ve minerallerin büyük ölçüde pişirme sırasında muhafaza edilmesi durumunda geliştirebilir. Gelin hep beraber sporcu pilavı nasıl yapılır bir göz atalım.

Sporcu Pilavı İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Sporcu Pilavı Nasıl Yapılır?

Uygun bir tencereye 3 bardak su dökün. Ateşi yakmadan önce suya biraz tuz ve limon suyu ekleyerek pirincin lapa olmasını önleyin. Tuz ekledikten sonra pirincin içindeki tuzu eşitlemek için tekrar tuz ilave etmenize gerek yoktur (tuz oranını bu aşamada kendinize göre ayarlayın) Suya zeytinyağını da ekleyin. Ancak zeytinyağı kişisel zevke göre eklenir. Tüm malzemeleri suya ekledikten sonra 1 su bardağı pirinci yıkayın. Pirinç suyunu süzdükten sonra ise tencereye ilave edin. Yemeğin kapağı aralık olarak istenen kaynama noktasına kadar pişmesine izin verin.

Suya önceden eklenen limon suyu, pilav ne kadar pişirilirse pişirilsin yemeğin lapa olmasını engeller. Pirinci aşırı pişirmek, pirinç içeriğindeki faydalı minerallerin kaybına neden olabilir. Bu nedenle pirinci gereğinden fazla pişirmemek gerekir. Bu işlemlerin ardından sporcu pilavı artık hazır haldedir. Aynı zamanda en kolay diyet yöntemlerinden biri olan su diyeti nasıl yapılır hakkında bilgi almak istersiniz ilgili makalemize göz atabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...