Spofity’e Hacker Saldırısı ! 300 Binden Fazla Spofity Hesabı Ele Geçirildi

Dijital müzik sitesi Spofity hacklenme şoku ile sarsılıyor. Edinilen bilgilere göre Spofity’e yapılan hack saldırısında yaklaşık olarak 300 Bin hesabın giriş belgelerinin ele geçirildiği belirtiliyor.

Şifrelerinizi Güçlendirin !

Şifrelerin kolay olmaması ve rahat bulunmaması konusunda yüzlerce makale olmasına ve uyarılara rağmen birçok internet kullanıcısı şifrelerini doğum tarihleri, 123456 ya da 111111 gibi kolay şifrelerden oluşturmakta ve bu şifrelerde Şifre algoritması çözme programları aracılığıyla rahatlıkla çözülebilmektedir.

Spofity’e yapılan son hack girişimi Şifrelerin güçlü olmasının önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Özellikle de internet ortamında şifrelerinizin aynı olmaması ve farkındalık göstermesi çok önemli…

Spofity’in Bu Konuda bir açığı Bulunmuyor !

Edindiğimiz bilgilere göre çalınan spofity hesaplarında kullanılan yöntemin ismi ise ” credential stuffing ” ismi verilen bir saldırı yöntemi. Peki nedir bu yöntem ? Bu yöntemde popüler uygulamalar ve sitelerden e-posta ve şifreler toplanarak, spofity, twitter ve benzeri uygulamalarda giriş bilgileri denenmektedir.

Spofity’de hacklenen 300 Bin hesabın da bu şekilde hacklendiği ve ele geçirilen e-posta ve şifrelerin denenerek aynı eposta ve şifreyi kullanan kullanıcıların hedef alındığı belirtiliyor. Hacklerin bu yöntem sayesinden yaklaşık 300 Bin spofity hesabı ele geçirdiği gelen bilgiler arasında.

Çalınan Spofity Hesapları İle Ne Yapılabilir ?

Çalınan spofity hesapları için 2 büyük ihtimal üzerinde duruluyor. Birinci ihtimalde bu hesapların internet ortamında ucuz fiyatlarla satışa konulabilme seçeneği konuşuluyor. İkinci ihtimalde ise bu hesaplar aracılığıyla hackerlerin istedikleri sanatçıya ya da şarkıya yüksek miktarlarda dinleme sağlayabileceği belirtiliyor.

Bu tür saldırılardan korunmanın en iyi yolu ise 2-3 farklı e-posta adresi kullanmak ve önemli hesaplarınız için kullandığınız e-posta adresini sıradan sitelerde kullanmamanızdan geçmektedir. Bunun yanısıra farklı ve güçlendirilmiş şifreler kullanmanız da bu tür saldırılarda hesabınızın güvende olmasına oldukça yardımcı olabilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...