Sosyal Medya Hesabı Çalma Cezası

Sosyal Medya Hesabı Çalma Cezası

Sosyal Medya Hesabı Çalma Cezası Dijital Çağın beraberinde getirdiği sosyal medya platformunda artık hemen hemen her insan bulunmaktadır. İnsanlar bu sosyal medya platformlarında içerik paylaşmakta takipçilerine güzel güzel paylaşımlar yapmaktalardır. Bu sosyal medya kullanıcıları yeri geldiğinde çok büyük takipçiler ulaşabilirler.

Milyonluk Hatta milyarlık takipçilere sahip olan kişiler vardır. Bu kadar takipçiye ulaşan kişiler güvenlik sorunu da yaşayacaklardır.

Bu güvenlik sorununu en başında hesabının çalınması gelir. Sosyal medya hesabı çalma legal olmayan bir durum olduğu gibi bir suç teşkil eder. Eğer ki bu durumla karşı karşıya gelirseniz Siber suçlar ile mücadele ekiplerine bildirmeniz gerekir. Siber suçlar ile mücadele ekipleri sizin mağduriyetini gidermek için elinden gelen her şeyi yapacaklardır. Bu suçu işleyen kişileri yakalayıp onlara gereken cezayı vereceklerdir.

Sosyal medya hesabı çalma cezası nedir diye soranlar olacaksa şu şekilde cevap verebiliriz.

  • İzinsiz bir şekilde elektronik ortama sızma 1 yıla kadar hapis ve para cezası demektir.
  • İzinsiz bir şekilde elektronik ortama sızıldığında sistemde bulunan veriler silinirse veya kaybolursa 6 yıldan iki seneye Varan hapis cezasına mahkum edilirler.
  • İzinsiz bir şekilde girilen sistemde sistemi engelleme bozma verileri silme teşebbüsünde bulunan kişiler bir yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacaklardır.

Sosyal medya hesabı çalma da bu sorunlar arasına girer. Ayrıca hesabınızı kullanarak başka insanları dolandırma nitelikte dolandırma suçuna girer. Hesabınızı çalan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmadığınız takdirde başınız belaya girebilir. Hem Siz hem de sizi takip eden kişiler maddi ve manevi yönden zarara uğrayabilir.

Sosyal Medya Hesabı Çalınırsa Ne Yapılmalı?

Sosyal medya hesabınızın çalındığını fark ettiğinizde yapılması gerekenler olarak önceliğiniz takipçilerinize ulaşmaktır. Sizin takipçileriniz olası dolandırılma vakalarına ulaşmaması için farklı hesaplardan hesabınızın çalındığını belirtmeniz gerekir Bunun için arkadaşlarınızdan yardım isteyebilirsiniz. Bunu da yaptıktan sonra yapmanız gereken Siber suçlar ile mücadele güçlerine başvurmaktır.

Sosyal medya hesabı çalma cezası hakkındaki yazımızın sonuna geldik. Bu tarz içeriklerini devamı için web sitemize göz atabilirsiniz. Korona virüs salgını sosyal medya alışkanlıklarımızı nasıl etkiledi hakkında yazımızı okumak için internet sitemize bakabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...