Sosyal Medya Fenomenleri Ne Kadar Kazanıyor

Sosyal Medya Fenomenleri Ne Kadar Kazanıyor?

Sosyal Medya Fenomenleri Ne Kadar Kazanıyor? Sorusu son zamanlarda cevabı en çok merak edilen sorular arasına girmiştir.

Sosyal medya, dünyadaki insanlarla etkileşim kurmanın ve bağlantı kurmanın en kolay, en hızlı ve en etkili yoludur. Sadece sosyal değil aynı zamanda günümüzün en önemli iletişim, bilgi alışverişi, reklam ve tanıtım araçlarından birisi.

Sosyal Medya Fenomenleri Ne Kadar Kazanıyor? İnstagram, Youtube, Facebook ve Tiktok gibi platformları kullanarak insanlar dünyanın her yerinde iletişim ve etkileşim içindedir. Sosyal medyada teknik olarak herkes konuşma, içerik üretme, içerik paylaşma ve dünyaya iletme imkanına sahiptir. Doğru kullanıldığında, bu çok güçlü ve etkili bir araçtır. Herkes konuşma ve paylaşma imkanına sahip olsa da bazıları doğal olarak seçkin içerikleri ile dijital dünyada popülerdir.

Sosyal medya fenomeninin ne kadar para kazanabileceğini bilmek isteyenler için bu konu hakkında net bilgi bulmak zor. Çünkü birçok fenomen faydalarını açıklayamaz. Bunun iki nedeni var; birincisi vergi sorunu, ikincisi imaj sorunu. Ancak tüm bilgileri ve açıklamaları özetleyerek bazı verileri sunmak da mümkündür.

Sosyal Medya Fenomenlerinin Kazancı

Sosyal Medya Fenomenlerinin Kazancı , dünyadaki insanların günlük yaşamının ayrılmaz bir parçası haline geldi. İnternette doğru, yanlış, eksik veya saçma bilgiler var. Bir şeyler yazma, içerik paylaşma ve yayınlama özgürlüğü isteyen bir marka, sosyal medyanın gücünü görünce, bütçesini TV reklamcılığından sosyal medya fenomenlerine kaydırmaya başladı. Daha hızlı kar ve daha fazla etkileşim elde ettikleri için YouTube ve Instagram’da giderek daha fazla reklam veriyor.

Bir sosyal medya fenomeniyseniz ve düzenli paylaşım yaparsanız aylık 20.000-30.000 TL kazanabilirsiniz. Özellikle YouTube ve Instagram’da paylaşım ve zengin yaşam konusunda çok takipçiye sahip olma olgusunu fark edilmeye başlandı.

Influencer ekonomisi dünya çapında 1 milyar dolar, Türkiye’de ise 35 milyon liranın üzerinde. En önemli nokta marka ile yapılan anlaşmadır.

  • Markaların videolarınızda yer almasını ile video başına: 25.000 TL
  • Çok fazla abonesi olan Türk İnstagram, 24 Saatte gönderiler için: 10.000 TL
  • Hikâye yerine normal paylaşımlarda fiyat: 15.000 TL
  • Ortalama 250.000 abonesi olan bir YouTube kanalı: 80 ile 200 TL arasında.
  • Youtuberlar ayda 20 reklam alırsa: 1.600 ile 4.000 TL arasında sadece reklamdan kazanç elde edebilirler.

Bu rakamlar tahminidir ve günlük 1000 TL’ye kadar reklam fiyatları olgusu vardır. Türkiye’de 100.000 abone fenomeni ayda 2.000 TL’ye kadar kazanabiliyor. Para kazanmanın en önemli yolu, markalı reklamları hesabınızla paylaşmaktır.

Örneğin bu fenomen markalı ayakkabılara yer vermekte ve popüler platformlarda paylaşmaktadır. Platformunuzdaki abone sayısına ve gönderi etkileşiminize göre ücretlendirilirsiniz. Hisse başına 200TL ile 10.000TL arasında bir miktar alabilirsiniz. Platformun sunduğu gizli sözleşmeler sayesinde para da kazanabilirler.

Youtube sosyal medya platformu üzerinden nasıl para kazanabileceğinizi bilmiyorsanız, “youtube shorts nasıl para kazanılır” adlı makalemize göz atabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...