Sony’ye Göre 2022’ye Kadar PlayStation 5 Bulmak Zor Olacak

Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Sony PlayStation 5 bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Sony markasının yaptığı açıklamaya göre de 2022’ye kadar PlayStation 5 bulmak oldukça zor olacak.

Oyun konsolu markaları arasında adından her zaman ve oyun severlerin rüyalarını süsleyen PlayStation, geçtiğimiz günlerde yeni modelini piyasaya sürmüştü. Playstation 5 modeli piyasaya çıktıktan kısa bir süre içerisinde neredeyse tükenme noktasına gelmişti. Bunun yanı sıra Sony markası da ilerleyen günlerde PlayStation bulmanın oldukça zor olacağına dair açıklamalar yaptı.

Sony CFO’suHirokiTotoki geçtiğimiz günlerde Bloomberg’e şu açıklamalarda bulundu: “Bu yıl talebin düşeceğini düşünmüyorum. Daha çok cihaz olacağını garantiye almamıza ve gelecek yıl daha çok PlayStation 5 üretecek olmamıza rağmen, arzımız talebe yetişemeyecektir.

Totoki Analistleri Uyardı

Dünyanın en önemli oyun konsolları arasında yer alan Sony marka PlayStation 5 modeliçıktığı ilk günlerden beri yok satıyor. Bunun üzerine Sony CFO’suHirokiTotoki yaptığı açıklamalarda gelecek günlerde en az 2022’ye kadar PlayStation 5 bulmanın oldukça zor olacağını ifade etti. Bunun üzerine Totoki analistleri uyardı.

Totoki, analistleri en az 2022 yılına kadar PlayStation 5 arzının düşük olacağı konusunda uyardı. 2020 yılının Kasım ayında piyasaya sürülen PS5 modeli farklı sebeplerden dolayı aşırı müşteri taleplerini karşılayamadı. Bunun en önemli arasında da 2020 yılından beri yaşanan salgın hastalık olduğu bilinmektedir.

PS5 modellerinin ne zaman müşteri taleplerini karşılayabilecek konuma geleceği ise net olarak bilinmiyor. Sony markası bu konu hakkında henüz tam olarak bir açıklama yapmadı. PlayStation patronu JimRyan ise bu yılın sonbaharında PS5 modellerinin vitrinlerde yerini almaya başlayacağını ifade etti. Her ay daha fazla arz sağlayarak bu durumun daha iyi bir noktaya gelmesini beklediklerini de ifade etti.

PS5 Satışları Durmuyor

Kasım 2020’de piyasaya sürülen PS5 modeli tüm dünyada büyük bir taleple karşılaştı ve bunun yanı sıra ilk haftalarda satış rekorları kırdı. Piyasaya çıktığı ilk günden beri bütün vitrinlerde PS5 modelleri adeta silindi. İnternet mağazalarında da bulunamayan PS5 modeli ikinci el piyasalarında da farklı bir boyuta gelmiş durumdadır.

PS5 satışlarının hızlı bir şekilde gerçekleşmesi ve üretim hızının yanı sıra lojistik, pandemi gibi sıkıntılardan dolayı Sony markası gelecek yıllar içerisinde PS5 bulmanın zor olacağını belirtti. Sony CFO’su yapmış olduğu açıklama farklı sebeplerden dolayı müşterinin talebine yetişemediklerini ve bu nedenle 2022’ye kadar PS5 bulmanın neredeyse imkansız olacağını ifade etti.

İlerleyen günlerde PS5 modelinin müşterinin talebini karşılayıp karşılamayacağı soru işareti haline geldi. PS5 patronu ise gelecek günlerde üretimin artacağı ve müşterilerinin taleplerini karşılayabilecek duruma geleceklerini ifade etti. Şu an için oyun severler PS5 modeli için kaygılı görünüyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...