Snapchat Uygulamasında Müzik Ekleme Özelliği Geliyor

Snapchat, dünyada hala popülerliğini koruyan ve günümüzde yoğun bir şekilde de dünyanın dört bir yanında kullanılan uygulamalardan biridir. Birçok kullanıcısı tarafından da beklenen bazı özellikleri sırayla yapan Snapchat, yakın zaman önce müzik ekleme özelliğini duyurdu. Uygulama ile beraber son güncelleme yayınlandı. Son güncellemede ise “Sounds” menüsü üzerinde müzik özelliği beraber geliyor olacaktır.

Bundan sonraki vakitlerde, Snapchat kullanıcıları yapacakları hikaye paylaşımlarında müziklerle beraber harika bir renklendirme, çeşitli efektler ile beraber paylaşımları canlandırma sürecine girebileceklerdir. Sounds kategorisi olarak müzik ekleme özelliği ilk olarak iPhone kullanıcılarına geldi. Snapchat uygulaması kullanan tüm iPhone kullanıcıları, şu anda güncelleme yaparak bu müzik ekleme özelliğinden faydalanabilirler.

Snapchat Müzik Ekleme Özelliği Android’e Ne Zaman Gelecek?

Snapchat uygulama güncellemelerini yaparak, ilk etapta iPhone’a gelen bu müzik ekleme özelliği ikinci aşamada ise Android’e getirecektir. Ancak ne zaman geleceğine dair, uygulama güncellenmesi hakkında şu anda bir bilgi bulunmuyor.

Snapchat tarafından bu müzik ekleme özelliği testleri yaklaşık Ağustos ayından bu yana test ediliyordu. Bu özellik aslında Instagram’da hikayelere müzik eklemek ile benzer özellikleri taşıyor. Snapchat, kendi kataloğunda yer verdiği şarkılar kısmından paylaşmak istediklerini ekleyip buna göre diğer kullanıcılarına paylaşım yaparken de müzik paylaşımlarını yapıp eğlenceli vakit geçirmeye dayalı yardımcı oluyor. Burada müziklerin daha da uzun halini dinlemek için, diğer müzik platformlarına yönlendirme durumu devreye giriyor.

Kullanıcılarda şu anda Snapchat’te müzik özelliğini kullandıklarında, birçok müzik paylaşımlarına bakılırsa oldukça müzik kataloğunun sınırlı olduğu görülüyor. Snapchat’te şu anda müzik kataloğu sınırlı olsa da, yeni bir özellik olması nedeniyle çok kısa zaman içerisinde birçok müziğin yer alacağını da tahmin etmek elde değil. Eğer beklentiniz, Instagram’da, TikTok gibi uygulamalarda müzik ekleme gibi geniş bir veri tabanı şu anda bulunmuyor. İlerleyen dönemlerde elbette güncellenecektir.

Snapchat tahminlere göre plak şirketleriyle de anlaşmalar yapıyor ve bu katalog kısa süre içerisinde genişleyecek gibi duruyor. Müzik ekleme dışında 1 özellik üzerinde daha çalışan Snapchat, bu özelliği ile beraber TikTok uygulamasında etkili bir özellik ile benzerliği taşıyor olduğu konuşuluyor. Bu özelliğin de birkaç ay içerisinde gelmesi bekleniyor.

 

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...