Sınava Girmeden Önce Yapılması Gerekenler

Sınava Girmeden Önce Yapılması Gerekenler

Günümüzde birçok öğrenci hayatının her aşamasında çeşitli sınavlardan geçer. Bu sınava lise geçiş sınavı, yükseköğretime geçiş sınavı, lisede okurken herhangi bir yazılı sınavı olabilir. Bu sınavlar bizim hayatımızın sonraki aşamalarında etkili olabilecektir. Bu nedenle sınav anında yapabildiğimiz en iyi şeyi yapmamız gerekir. Bu nedenle sınav öncesinde birtakım şeyler yapmamız gerekir. Sınav anında heyecanlı olmamak için kendimizi sınava hazırlamamız gerekir.

Her ne kadar bilsek bile sınav anında ki heyecan bize bildiklerimizi bize unutturabilir. Bu nedenle sınav anında psikolojimizi korumamız gerekir. Sınav anındaki heyecanı yenmeniz için en önemli etken verimli bir şekilde ders çalıştığınızı vicdanınıza kabul ettirmenizdir. Çünkü eğer ki doğru bir şekilde ders çalıştığınıza inanırsanız sınav anında zaten elimden geleni yaptım diyerek heyecanınızı bastırabilirsiniz.

 

Sınava Girmeden Önce Yapılması Gerekenler Listesi

Sınava girmeden önce yapılması gerekenler listesi yaparsak listenin en başına son tekrarlar gelecektir. İşlemsiz olan bilgi temelli olan notları sınava girmeden önce son kez okumanız size avantaj sağlayacaktır. Bu sayede daha yakın sürede tekrar ettiğiniz için sınav anında aklınıza gelme olasılığı artacaktır.

Sınava girmeden önce yapılması gerekenler deyince akla daha önceden yaptığınız kodlamalar kısaltmalar gelir. Bir ezber yöntemi olan bu kısaltmalar sayesinde sizlerde sınav esnasında bilgileri daha kolay hatırlayabilirsiniz. Kodlama yaparken ilginç şeyler yapmanız daha akılda kalıcı olmasını sağlayacaktır. İnternet üzerinden klasik kodlamalara da bakabilirsiniz oralardan fikirler edinebilirsiniz.

Sınav anında yapılan en büyük hatalardan bir tanesi ise işlemli sorularda işlem hatası yapmaktır. Genellikle yetiştirme kaygısı ile oluşan bu hata sizin açınızdan kötü sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle telaş yapmak yerine heyecanınızı dindirip işlem hatasından uzaklaşmaya çalışmalısınız.

Sınava girmeden önce yapılması gerekenleri söyledik. Şimdi ise sınav anında dikkat etmeniz gerekenlerden kısaca bahsedelim. Sınav anında zorlandığınızı hissederseniz unutmayın ki sınav sadece size zor değil herkese zordur. Puandan ziyade sıralamanın önemli olduğunu unutmamanız gerekir. Bu nedenle telaşlanmayın bırakıp bir soru bir sorudur deyip elinizden geldiğince soru çözmeniz gerekir.

Sınava girmeden önce yapılması gerekenler yazımızın sonuna geldik. Eğer ehliyet Ehliyet Nedir? Nasıl Alınır hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, hemen buraya tıklayabilirsiniz.

2 thoughts on “Sınava Girmeden Önce Yapılması Gerekenler”

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...