Silikon Ameliyatı Sonrası Masaj Nasıl Yapılır?

Silikon Ameliyatı Sonrası Masaj Nasıl Yapılır?

Silikon Ameliyatı Sonrası Masaj Nasıl Yapılır? Silikon ameliyatı sonrası bakım ve analjezi, anti-inflamatuar gibi ilaçlar sağlanabilir. Kas gevşeticiler göğüs kaslarını gevşeterek ağrıyı gidermeye yardımcı olur. Ameliyattan bir gün önce tek doz analjezik almak ağrıyı kontrol etmeye yardımcı olabilir. Ameliyat bitmeden implant torbasına 10 ml bupivakain enjekte edilmesi hastanın ameliyat sonrası erken dönemdeki ağrısını hafifletebilir.

Ameliyattan sonra tensoplastları basınçlı pansuman olarak kullanın. İlk kontrolde bu pansuman yerine yumuşak sütyen kullanılır. Hastalar ameliyattan sonra en az 2 hafta araba kullanmamalı ve 6 hafta boyunca yorucu egzersizlerden kaçınmalıdır. Hasta göğüslerine masaj yapacak kadar iyi hissetmeye başladıktan sonra ameliyattan ortalama 2 hafta sonra masaja başlayabilir. Ameliyattan sonra enfeksiyonu önlemek için antibiyotikler kullanılır. Silikon ameliyatı sonrası bazı masaj teknikleri vardır. Bu taktikleri şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Ayakta dururken bir omzunuzu kaldırın ve indirin, ardından diğeri için tekrarlayın.
  • Her iki omuz eklemini dairesel hareketlerle hareket ettirin. Bu hareket neredeyse geriye doğru yapılmalıdır
  • Bir sandalyeye oturun. Ellerinizi boynunuza yaklaştırın ve düzeltin
  • Ayağa kalkın, ellerinizi geri getirin ve omuzlarınızı geri çekin
  • Ellerinizi göğüs hizasına getirin ve itin ve bırakın
  • Kollarınızı omuzlarınıza doğru kaldırın Seviye Yükselt ve bu şekilde poz verin, kolunuzu omuz hizasında küçük bir daire oluşturacak şekilde kaldırın ve kolunuzu döndürün.
  • Bir sandalyeye oturun. Kollarınızı omuz yüksekliğine kaldırın ve indirin
  • Bir sandalyeye oturun. Ellerinizi ayaklarınızın üzerine koyun ve yükseltin veya alçaltın
  • Ön kollarınız düz ve ön kollarınız pazılarınıza dik olacak şekilde bir sandalyeye oturun. Elinizi kapatın (elinizi tutun) ve açın. 3 kez tekrarlayın. Kollarınızı indirin, gevşeyin ve tekrarlayın
  • Duvara doğru yürüyün. Duvara yaklaşın. Elinizin duvara tırmandığını hayal edin. Kolunuzda ağrı veya acı hissederseniz, hareket etmeyi bırakın. Bu hareketle kollarınızı her gün biraz daha yukarı kaldırdığınızı fark edeceksiniz

Bu faktörlere dikkat ederek silikon ameliyatından sonra masaj uygulamalarını yapabilirsiniz. Ancak silikon ameliyatından hemen sonra masaj taktiklerini uygulamak doğru değildir. Belirli bir süreden sonra masaj taktiklerini uygulayabilirsiniz.

Silikon Ameliyatı Sonrası Masaj Nasıl Yapılır yazımızın Sonuna Geldik. Tarihin En Güzel Kadınlarının Güzellik Sırları hakkında yazılan makalemize göz atabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...