Sihir Nasıl Yapılıyor?

Sihir Nasıl Yapılıyor?

Sihir nasıl yapılıyor ya da büyü yapmak ile ilgili ipuçları nelerdir. Sihir gerçek mi? Sihir yaparak istediğim her şeye sahip olabilir miyim? Sihir yapmak günah mı? Ne için sihir yapılır? Büyü ya da sihir ne işe yarar? Gibi pek çok soru hemen hemen her gün hiç de azımsanmayacak kadar çok kişi tarafından sorulmakta ve bu konular oldukça merak edilmektedir.

Sihir yapmakla ilgili çok eski dönemlere dayanan milyonlarca argüman bu günlere kadar gelmiştir. Gerçek sihir nasıl yapılır? Konusu da pek çok kişi tarafından bugüne kadar çok hararetli bir tartışma konusu olmuştur. Sihir ya da büyü ile ilgili geçmişten günümüze gelmiş olan el yazması kitaplar da mevcuttur. Çok kadim bir olay olan sihir ya da büyü çok eski tarihlerden beri yapılmış ve masallara bile sıklıkla konu olmuştur.

https://www.youtube.com/watch?v=c85YUgf-nq8

Sihrin Tarihçesi

Ortaçağ, özellikle sihir ve büyü anlamında en çok örnekler görülen dönemdir demeden önce çok daha eskilere M.Ö yaşayan insanların dünyasına da bir bakmak gerekir. Geçmişte pek çok uygarlıktan kalma tarihi eserlerde de büyü ya da sihre dair bir şeyler görmek mümkün olacaktır.

Türklerin en eski inancı olarak kabul edilen Şamanizm için de düşünecek olursak bir nevi büyü ya da sihir yaptıkları düşünülebilir. Kaynaklara göre çok daha farklı temelleri olan bu düşünce ve inanç sisteminde sihir konusunun sadece şifacılık bazında ele alınmış olabileceği sadece bir fikir olarak ortaya atılabilir. Sihir yapmak gibi bir amaçları olmasa bile ya da bu eyleme sihir veya büyü gibi isimler takmasalar bile sonuç olarak doğada var olan bir takım bileşenleri bir araya getirerek çeşitli ritüeller yaptıklarını göz önünde bulunduracak olursak burada da sihirden söz etmek yanlış olmaz.

Ortaçağ’a baktığımız zaman zaten oldukça karanlık bir dönemden söz etmek mümkün olacaktır. O dönem için konuşmak gerekirse kadınları özellikle de yaşlı kadınları büyücü olarak tanımlıyor ve bu insanlara cadı damgası vurarak kent merkezinin ortasında yakıyor ya da yüksek kulelerden atıyorlardı. Ayrıca aynı durum kediler için de geçerliydi. Yani o dönemde, yaşlı kadınların büyü yaparak bir şeyleri elde ettiğine inanılırdı. Yani büyü ya da sihir için çok eski kaynakları ele aldığımız zaman karşımıza pek çok farklı dönemde ortaya çıkmış bir sihir düşüncesi ve bu fikri destekleyen bir takım argümanların çıktığını görmek mümkün.

Sihir Nasıl Yapılıyor?
Sihir Nasıl Yapılıyor?

Sihir Ne İçin Yapılır?

Sihir ne için yapılır diye soracak olursanız burada kastedilen şey çok önemlidir. Yani sihirbazlık gösterisi anlamında mı yoksa bir şeyleri elde etme amacıyla mı söylenmiş olduğu belirleyici bir durum arz eder. Sihirbazlık gösterisi için kastedilmiş ise bu durum sadece bir mizansenden ibarettir. Ancak geçmişten günümüze pek çok kişinin ilgilendiği ve istenilen şeylerin gerçekleşmesi için yapılan bir şeyden söz ediyorsak; giden sevgiliyi geri döndürmek, istenilen kişiyi kendine aşık etmek, para kazanmak gibi pek çok şey için yapılmaktadır.

Sihir Yapmak Günah Mı?

Sihir yapmak günah mı sorusunun cevabı dini kitaplarda kesin ve net olarak geçer. Şirk koşmak anlamına gelen sihir yapmak her dinde günahtır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...